ZAVRŠENO SUĐENJE ĐOKOVIĆU: Terete ga za 3 djela, CNN javlja da je ponovo pritvoren (VIDEO)

U Australiji je završeno suđenje po žalbi zbog ukidanja viize najboljem teniiseru svijeta Novaku Đokoviću od strane ministra za imigraciju. CNN piše kako je Novak Đoković ponovo pritvoren.

Međutim, ne na dugo jer će uskoro izaći pred sudiju.Novak je, kako prenose mediji, sam iznosio svoju odbranu.

Vlada Australije radikalno je promijienila optužnicu protiv Đokovića, a na osnovu koje mu je drugi put u nekoliko dana oduzela vizu za boravak u zemlji.

Ministar za Imigraciona pitanja Aleks Hok u optužnici je naveo da bi prisustvo Novaka Đokovića tokom dviije nedjelje na Australijan openu moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja među antivakserima i nepoštovanjem Kovid-19 protokola.

U preoblikovanju slučaja ministart Aleks Hok je priznao da je Đoković ušao u Australiju uz važeće papire i da predstavlja mali rizik od zaraze virusom.

Ministar je opisao Đokovića kao “nevakcinisanu osobu visokog profila” koja je javno pokazala da se protivi dobijanju injekcije i demonstrirala “očigledno nepoštovanje” osnovnih pravila KOVID-a, kao što je izolacija poslije pozitivnog testa.

“S obzirom na Đokovićev status visokog profila i poziciju uzora u sportskoj i široj zajednici, njegovo stalno prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje predostrožnosti posle prijema pozitivnog testa na Kovid-19 u Australiji”, napisao je Hok u optužnici i dodao:

“Naročito, njegovo ponašanje može podstaći ili uticati na druge da oponašaju njegovo prethodno ponašanje i ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mjere nakon pozitivnog testa na Kovid-19, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i druge”.

Australijski mediji prenose da se Novak tereti za tri djela:

1. On je “nevakcinisana osoba visokog profila” sa “očiglednim zanemarivanjem” pravila COVID-19 protokola kao što je izolacija

2. Mogao bi da podigne raspoloženje protiv vakcinacije

3. Ne pominje se ono što je bilo ključno pitanje do danas – njegovo medicinsko izuzeće

Ovo su sledeći koraci:

-Đoković će od 22.15 časa po srpskom vremenu razgovarati sa službenicima iz imigracionog u kancelariji njegovih advokata.

-Nakon tog razgovora Đoković će biti preliminarno saslušan i pred Saveznim sudom u subotu 15 minuta poslije ponoći po našem vremenu (10.15 po australijskom). Vođenje postupka povjereno je sudiji Džonu O’Kalahanu.

-Predviđeno je da u kancelariji svojih advokata bude do 14 časova u subotu (4 ujutru p.a.). Nakon toga opet ide u pritvor, na lokaciji na koju se dogovore obje strane.

-Uz njega će biti dvojica policajaca.

-U subotu od 23 časa po srpskom vremenu (nedjelja 9 ujutru po australijskom) počinje završno suđenje poslijie kojeg će biti donesena konačna odluka.

-Novak Đoković igra u noći nedjelja na ponedeljak, ako ne bude deportovan do tada.

U slučaju da mu odobre igranje, Novak će praktično iz pritvora na teren, gdje ga u 1. kolu očekuje duel sa Miomirom Kecmanovićem.

Više izdanja australijskih novina imale su istu poruku na naslovnim stranama: NAPOLJE!

Na ovom linku su uživo dešavanja iispred zgrade gdje su kancearije advokata Novaka Đokovića:

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com