“PODGORICA ČITA” Bibliobus na ulicama Glavnog grada - Volim Podgoricu

“PODGORICA ČITA” Bibliobus na ulicama Glavnog grada

Danas je počela realizacija projekta Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” pod nazivom “Podgorica čita”. U pitanju je pokretna biblioteka – BiblioBus koja će omogućiti korisnicima pristup znanju, informacijama i zabavi upotrebom knjiga i drugih medija.

Prva vožnja pokretne biblioteke ulicama Podgorice, održana je danas, na Svjetski dan poezije, a krenula je sa Trga nezavisnosti u 12h.

“Plan je da tri puta u toku sedmice obilazimo prigradska naselja. Ono što posebno treba naglasiti jeste da je ovim projektom omogućeno učlanjivanje na licu mjesta, bez dolaska u JU NB „Radosav Ljumović“.  Dostupna je kako crnogorska, tako i svjetska literatura, lektire za đecu, knjige iz oblasti opšte kulture, istorije itd. Nadamo se da ćemo uspjeti da omogućimo zaustavljanje BiblioBusa ispred osnovnih i srednjih škola,  kako bi učenici mogli iznajmiti željenu knjigu koju ne mogu pronaći u školskoj biblioteci”, kazala je Sanja Vojinović, pomoćnica direktora NB “Radosav Ljumović”.

Vojinović je istakla da je BiblioBus od danas na ulicama Podgorice zahvaljujući podršci i doprinosu ambasade Njemačke.

“Inicijativu Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” da knjigu približe i čitaocima i onim stanovnicima Podgorice u udaljenijim djelovima grada smatram veoma dobrom i zato se radujemo što smo mogli pružiti mali doprinos ovom projektu”, kazao je ambasador Njemačke Peter Felten.

Podsjećamo, u BiblioBusu važe ista pravila posuđivanja knjiga kao u matičnoj zgradi i područnim odjeljenjima. Stajališta Bibliobusa biće uskoro objavljena na sajtu JU NB „Radosav Ljumović“ i sajtu Glavnog grada Podgorica.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com