Podgoriči odbor PES-a: Podnosimo ostavke na sve funkcije u Pokretu - Volim Podgoricu

Podgoriči odbor PES-a: Podnosimo ostavke na sve funkcije u Pokretu

Podgorički odbor Pokreta Evrope sad saopštio je da će dati ostavke na sve funkcije u PES-u.

Pokret Evropa Sad,kako podsjećaju, predstavio se crnogorskoj političkoj sceni na lokalnim izborima u Podgorici u oktobru 2022. godine.

“Uz ogromno zalaganje svih članova podgoričkog Odbora, odbornička lista na čelu sa Jakovom Milatovićem dobila je puno povjerenje građana da realizuje viziju boljeg upravljanja našim Glavnim gradom sa skoro 22 hiljade osvojenih glasova. Naš odličan izborni rezultat,uz saradnju sa ostalim konstituentima vlasti, omogućio je smjenu DPS-a, nakon tri decenije lošeg upravljanja Podgoricom”, naveli su članovi podgoričkog PES-a u saopštenju za medije.

Međutim, kažu da njihovo zalaganje i doprinos, od “strane rukovodstva Pokreta nije uvaženo”.

“Ignorisan je naš predlog liste kandidata za parlamentarne izbore. Finale je nedavna odluka rukovodstva da raspusti podgorički Odbor, bez ikakvog obavještenja, razgovora ili konsultacija. Na ovaj način onemogućeno nam je da kroz organe pokreta utičemo na donošenje odluka, a posebno na svakodnevna odstupanja od principa i ciljeva oko kojih smo se i okupili, zbog čega dajemo ostavke na sve funkcije u Pokretu Evropa Sad”, naglasili su oni.

Njihove aktivnosti, kako kaću, biće u skladu sa Programom koji smo predočili građanima i za čiju ćemo se realizaciju snažno zalagati.

“Bićemo usmjereni na dodatno osnaživanje saradnje sa našim koalicionim parterima i sada već bivšim kolegama iz PES-a, kako bismo učvrstili postojeću izvršnu vlast u Glavnom gradu
i doprinijeli boljoj realizaciji datih izbornih obećanja. Spriječićemo dalje urušavanje naslijeđenog sistema, distancirajući se od loših praksi Demokratske partije socijalista”, poručuju članovi podgoričkog PES-a.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com