PORUKA SA KOMEMORATIVNE SJEDNICE: Ovakav dan se ne pamti, Cetinje nije samo, tuguje cijela Crna Gora - Volim Podgoricu

PORUKA SA KOMEMORATIVNE SJEDNICE: Ovakav dan se ne pamti, Cetinje nije samo, tuguje cijela Crna Gora

Drugi je dan žalosti u Crnoj Gori. Komemorativna sjednica povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila Prijestonicu, održava se danas u Vladinom domu na Cetinju. Počela je minutom ćutanja za žrtve tragedije na Cetinju.

foto: TVCG foto: TVCG

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

“Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti”, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

“Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno porekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi”, naveo je Đurašković.

Đurašković i Stanić  Đurašković i Stanić

Potpredsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

“Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa”, kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje riječi utjehe za njih.

“Cetinje u svom tugovanju nije samo tuguje cijela Crna Gora”, naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

foto: TVCG foto: TVCG

Komemoraciji prisustvuju članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade kao i predsjednik države Milo Đukanović.

Foto: TVCG  Foto: TVCG

Podsjetimo u pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest povrijeđeno.

Foto: TVCG Foto: TVCG

 

Izvor: RTCG

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com