PREDSJEDNIČKA KAMPANJA KRENULA ŽESTOKO: Medojević teško optužio Spajića, lider PES-a najavio tužbe

Predsjednička kampanja, gdje su za sada, jedini izvjesni kandidati Andrija Mandić (DF) i Milojko Spajić (PES) krenula je žestoko – jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, teško je optužio Spajića da je, kako kaže, sakrio stan u elitnom kvartu u Beogradu, vrijedan navodno pola miliona eura.

Medojević je u emisiji “Slobodna zona” na Prvoj TV, koja je inače bliska DF-u, pokazao posjedovni list na ime Milojka Spajića, za navedeni stan, za koji tvrdi da je izvađen u decembru prošle godine.

Medojević je ponovio brojne optužbe na račun Spajića za korupciju na viskom nivou i naveo da je svoja saznanja uz prateću dokumentaciju predao Specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću, te izrazio sumnju da Novović “trpi pritisak od stranog faktora” ili da “nema kapaciteta” da pokrene ovaj postupak protiv Spajića.

Posjedovni list koji je pokazao Medojević Foto printscreen

MEDOJEVIĆ POKAZAO POSJEDOVNI LIST I TVRDI: Spajić u “Beogradu na vodi” na svoje ime ima stan vrijedan pola miliona eura

SPAJIĆ ODGOVORIO MEDOJEVIĆU: Stan u Beogradu sam prodao 2020. godine i prijavio priliv, slijedi tužba

Nedugo nakon završetka emisije oglasio se Spajić, koji je odbio poziv da se u emisiji sučeli sa Medojevićem.

On je na svom Tviter nalogu demantovao da ima stan u Beogradu koji je, navodno, sakrio.

On tvrdi da se radi o stanu koji je on kupio 2018., a prodao 2020. godine, što je, kako navodi, i kazao prije tri noći u jednoj TV emisiji.

Spajić je najavio tužbe protiv Medojevića.

Već sada je jasno da će se ključna “bitka” na predstojećim predsjedničkim izborima voditi upravo između Mandića i Spajića, a za jednog od njih dvojice se očekuje da uđe u drugi krug izbora sa kandidatom Demokratske partije socijalista.

Spajić se već sada pokušava diskreditovati tako što mu se osporava pravo kandidovanja na predsjedničkim izborima jer, navodno, nema prebivalište u Crnoj Goru deset od poslednjih 15 godina.

Spajić na ovo odgovara da je on “samo boravio” u inostranstvu, te da je prebivalište imao u Crnoj Gori.

Na pitanja da li je tačno da ima državljanstvo Srbije, što mu se takođe spočitava, Spajić se za sada nije kategorično izjasnio da nema državljanstvo susjedne države.

“Spajić bi mogao da se kandiduje za predsjednika Srbije, ali ne i Crne Gore”, kazao je Medojević koji tvrdi da Spajić ima srpski pasoš i prebivalište u susjednoj državi.

Za sada su kandidature na predsjedničkim izborima najavili i Goran Danilović (Ujedinjena CG), kao i Dejan Vukšić (Demohrišćanska partija).

Iz DPS-a je najavljeno da će se tokom ovog vikenda nastaviti pregovori o, eventualnom, zajedničkom kandidatu opozicije, na čelu sa DPS-om. U pregovorima učestvuju i SDP, SD, LP i manjinske partije.

Ukoliko ne dođe do dogovora o zajedničkom kandidatu opozicije, svoje kandidate su najavili iz SDP-a i LP-a.

Vuk Mitrović

loading...
loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com