Pregledi na Klinici za dermatovenerologiju KCCG kao prevenciju raka kože

Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) ove godine će u maju mjesecu u okviru kampanje ranog otkrivanja melanoma, organizovati i obezbijediti zainteresovanim građanima preglede mladeža bez uputa i zakazivanja od strane izabranog doktora, četiri dana u mjesecu (6, 13, 20. i 27. maja).

Pregledi na Klinici za dermatovenerologiju KCCG se mogu zakazati pozivom na broj telefona 020 412 450 svakog radnog dana u periodu od 08h do 14h do popunjavanja slobodnih termina.

“Biće organizovani u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama, te koristimo priliku da zamolimo zainteresovane građane da tokom sprovođenja kampanje poštuju opšte preventivne mjere, a sve u cilju spriječavanja daljeg širenja korona virusa”, navode u saopštenju iz KCCG.

Podsjećaju da se svake godine u maju mjesecu sprovodi kampanja „Euromelanoma day“ za prevenciju raka kože koja ima za cilj pružanja informacija populaciji o prevenciji, ranoj dijagnostici i liječenju raka kože.

Kampanja je počela 1999. godine u Belgiji, a zatim se proširila širom Evrope. Dermatolozi širom Crne Gore će obijeležiti „Euromelanoma day“ preventivnim pregledima mladeža u svim ambulantama 20. maja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button