PREMIJERSKI SAT U PETAK: Abazović pita za “ujakovo kadriranje”, Knežević o dvojnom državljanstvu sa Srbijom - Volim Podgoricu

PREMIJERSKI SAT U PETAK: Abazović pita za “ujakovo kadriranje”, Knežević o dvojnom državljanstvu sa Srbijom

Premijer Milojko Spajić odgovaraće u petak na poslanička pitanja na posebnoj sjednici prvog redovnog zasijedanja Skupštine u ovoj godini.

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pitaće Spajića kakva je uloga ujaka u kadrovskoj politici i odlučivanju u Vladi Crne Gore,  predsjednika DNP-a Milan Knežević da li je u planu potpisivanje međudržavnog Sporazuma sa Srbijom o dvojnom drzavljanstvu.

Lider DPS-a Danijel Živković pitaće premiejra da li će podnijeti ostavku ukoliko Upravni sud utvrdi da je nezakonito postupao prilikom imenovanja vršioca dužnosti direktora Uprave policije Aleksandra Radovića.

Poslanik Pokreta Evropa sad Miodrag Laković pitaće Spajića kako planira da zaštiti crnogorsko društvo, izborni sistem i demokratiju od subverznih djelovanja, kojima se svjedočilo tokom afere Do Kvon.

Šef kluba poslanika Socijaldemokrata Boris Mugoša pitaće premijera kako će i na koji način biti ispunjeno jedno od njegovih ključnih obecanja – puna zaposlenost, odnosno stopa nezaposlenosti ispod četiri odsto.

Poslanica nezavisnog kluba poslanika Jevrosima Pejović pita Spajića da li Vlada preduzima aktivnosti na izradi normative koja uređuje oblast digitalne imovine i šta percipira kao najveće izazove u ovom segmentu. Ona ukazuje potrebu da se osigura praćenje i identifikovanje kriptoimovine, kako bi se spriječilo pranje novca, finansiranje terorizma i druga krivična djela.

Poslanik kluba HGI i DUA Mehmet Zenka pita hoće li za vrijeme premijerskog mandata opštine moći da gazduju svojim morskim dobrom

A.D.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com