Radoje Zvicer ubijen u Panami

Večeras nešto poslije 20 časova u Panami je ubijen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, potvrđeno je “Blicu”.

Kako “Blic” saznaje, istražni organi Srbije su obaviješetni o njegovoj likvidaciji. Međutim, zvanične podatke po protokolu bi trebalo da da Europol. On je ubijen u kući u Panami. Ranije je Republika objavila da je Zvicer ubijen.

Neki mediji prenose da je posle 20 časova upucan u iznajmljenoj vili u Panami i da se, navodno, bori za život. On je prema nezvaničnim informacijama panamskih novinara u vrijeme atentata bio u društvu svog bliskog saradnika B. M. Oni dodaju da će zvanična potvrda policije stići za nekoliko dana.

Da podsetimo na Zvicera je do sada pokušano više atentata. Zvicer je izrešetan predprošle godine usred dana dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu.

Radoje Zvicer jedan je od uticajnijih ljudi u podzemlju poslednjih godina. On je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana, za koji se vezuje trgovina narkoticima, ubista i brojna druga krivična dela.

Kurir.rs

Vođa “kavačkog” klana Radoje Zvicer smatra se jednim od najvećih švercera kokaina na svijetu.

Njegovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o “kavačkom klanu”, vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku se prvi put objelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,”kavačkog klana”, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com