“RAT” NA ULICAMA PARIZA: Policija koristi oklopna vozila, ispaljuje i suzavac (VIDEO) - Volim Podgoricu

“RAT” NA ULICAMA PARIZA: Policija koristi oklopna vozila, ispaljuje i suzavac (VIDEO)

Francuska policija upotrijebila je suzavac u blizini Trijumfalne kapije u Parizu, kako bi rastjerala hiljade demonstranata koji su danas protestovali protiv ograničenja uvedenih radi sprječavanja širenja virusa korona .

Policija je prethodno upotrijebila suzavac i na Jelisejskim poljima, ubrzo nakon što je “konvoj slobode” koji se bori protiv kovid mjera stigao u francusku priijestonicu, preneo je Rojters.

Automobili koji su prevozili demonstrante uspjeli su da prođu kroz policijske kontrolne punktove u centru Pariza i zakrčili su saobraćaj oko Trijumfalne kapije.

Policija je saopštila da je zaustavila 500 vozila koja su pokušavala da uđu u Pariz i da je tokom jutra uručeno skoro 300 kazni.

Policija je navela i da je uhapsila 54 demonstranta u Parizu, a neki od njih su posjedovali praćke, čekiće, noževe i gas maske. Kažnjeno je 337 ljudi, objavio je ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen.

U Parizu je raspoređeno skoro 7.200 policajaca i žandarma.

Prvi put od nereda tokom demonstracija “žutih prsluka” 2018. godine, žandarmerija je na ulice izvela i oklopna vozila.

Premijer Žan Kasteks upozorio je da će odgovor vlasti biti čvrst prema onima koji pokušaju da blokiraju saobraćaj ili prijestonicu.

Francuski demonstranti, inspirisani protestom kanadskih kamiondžija, protive se potvrdama o vakcinaciji, neophodnom za ulazak u restorane, barove i javne prostore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com