Savjet za kontrolu biračkog spiska: Proces uređivanja prebivališta će biti potpuno transparentan

Uskoro će biti pripremljen konačan tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta, poručeno je sa jučerašnje sjednice Savjeta za kontrolu biračkog spiska, kojoj su prisustvovali i članovi Radne grupe za izradu Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon konstruktivne diskusije i razmatranja pristiglih primjedbi, prijedloga i sugestija, dogovoreno je da će članovi Radne grupe, do sljedeće sjednice Savjeta pripremiti konačan tekst Nacrta zakona i prezentovati ga.

Nacrt zakona će, kako dodaju, biti predat nadležnom skupštinskom odboru za reformu izbornog zakonodavstva, u cilju dalje komunikacije i koordinacije u radu, a sve u cilju dolaska do rješenja koje će dobiti najširu društvenu i političku podršku.

“Cilj nam je da ovaj proces učinimo što transparentnijim i da dođemo do rješenja koja će na što precizniji način urediti ovu oblast, uz puno uvažavanje ljudskih prava ali i potrebe države da ima uređen registar prebivališta, od kojeg zavisi sprovođenje mnogih javnih politika“, istaknuto je na sjednici.

Sjednica je bila prilika da se konstatuje da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, nakon stupanja na snagu Odluke Ustavnog suda Crne Gore, upisalo u birački spisak sve crnogorske državljane, koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje biračkog prava shodno Ustavu Crne Gore, a koji nisu bili upisani u birački spisak iz razloga potpunog oduzimanja poslovne sposobnosti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com