SMCG: MUP i UP da obrate posebnu pažnju na medijske radnike tokom predstojećih događaja

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Upravu policije (UP) da obrate posebnu pažnju na novinare i novinarke i medijske radnike tokom predstojećih događaja za vikend na Cetinju i da ih brzo i efikasno zaštite od eventualnih neprijatnosti.

“MUP i policija saopštili su da ne mogu garantovati bezbjednost građanima i novinarima za vikend u Prijestonici, što smatramo veoma obeshrabrujućom porukom. Zbog toga ih pozivamo da stave poseban fokus na novinare i medijske radnike, koji će u velikom broju izvještavati s ovih događaja a to znači da im omoguće policijsku zaštitu u mjeri mogućeg, nesmetano kretanje, kao i praćenje i snimanje svih relevantnih dešavanja koja su od značaja za javnost”, ističe se u saopštenju SMCG.

Oni su pozvali novinare i medijske radnike da za vikend budu maksimalno oprezni kao i da tokom izvještavanja nose prsluke koje su njihove redakcije dobile u prethodnom periodu od MUP.

“Na taj način, vjerujemo da će se smanjiti mogućnost bilo kakvih problema. Predstavnike medija pozivamo i da budu profesionalni i objektivni u svom izvještavanju, kako ni jedna strana ne bi mogla da tumači njihovo ponašanje kao provokaciju ili pristrasnost”, zaključuje se u saopštenju SMCG.

Podsjećamo da je za 5. septembar najavljeno je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com