Srpsko tužilaštvo tvrdi da je Ljubo Milović imao saradnike i u srpskoj policiji, BIA označila Mila Božovića kao “škaljarca” - Volim Podgoricu

Srpsko tužilaštvo tvrdi da je Ljubo Milović imao saradnike i u srpskoj policiji, BIA označila Mila Božovića kao “škaljarca”

Crnogorski policajac Ljubo Milović koji je u bjekstvu, prema tvrdnjama tužilaštva u Srbiji, imao saradničku mrežu i u srpskoj policiji, objavio je Insajder.

Milović je u Crnoj Gori je optužen kao saradnik vođe kavačkog klana Radoja Zvicera i označen kao rukovodilac grupe uhapšenih policajaca koji se sumnjiče da su, kao dio tog klana, učestvovali u švercu tri tone kokaina.

Insajde navodi i da se uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović u Bezbjednosno-informativnoj agenciji (BIA) Srbije vodi kao pripadnik škaljarskog kriminalnog klana.

Navodna saradnica Milovića u toj službi je, kako se tvrdi, podatke sa službenog računara o Božoviću i drugima prenosila suprugu, a on kasnije Miloviću.

Europol je dostavio poruke sa kriptovane Skaj aplikacije tužilaštvu u Beogradu, koje u optužnici tvrdi da je Milović imao saradničku mrežu i u srpskoj policiji.

U toj mreži su,prema informacijama Insajdera, bivši policajac Milivoje Kišić, aktivni pripadnik MUP-a Danijel Jovanović i njegova supruga Dušica Jovanović, pripadnica pete uprave BIA.

“Milović se tereti za šverc kokaina i kao organizator devetočlane grupe koja je učestvovala u nezakonitom prenosu novca od prodaje kokaina iz Holandije u Srbiju, a zatim u Crnu Goru. Tužilaštvo tvrdi da je od 2020. do sredine 2022. ta grupa prošvercovala sedam miliona eura. Tranše novca u Beogradu preuzimao je i optuženi inspektor Danijel Jovanović. Novac je, kako se navodi u optužnici, nosio u svoj stan, a zatim ga, sa suprugom, svojim vozilom nekoliko puta prenosio u Crnu Goru. U jednom momentu, u njihovom stanu bilo je gotovo dva miliona eura – pokazuju Skaj poruke koje citira tužilaštvo, a koje je Jovanović, pod nadimkom ‘Šakal’, slao Miloviću, odnosno ‘Oficiru'”, navodi Insajder.

Jovanović je, kako tvrdi tužilaštvo, Miloviću prenosio i policijske podatke do kojih je dolazio u MUP-u, ali i službene podatke do kojih je dolazila njegova supruga, zaposlena u BIA.

“Dušica Jovanović je, kako tvrdi tužilaštvo, pretraživala podatke na službenom računaru o osoboma koje su u BIA zavedene kao pripadnici suparničkog, škaljarskog klana. Strogo povjerljive podatke prenosila je suprugu, a on u Skaj kontaktu Miloviću. Prema optužnici, Dušica Jovanović je prenijela podatke BIA o istaknutim članovima škaljarskog klana – Vojkanu Kostiću, Milošu Niloviću, Milu Božoviću, pa i o bliskim saradnicima Luke Bojovića – Veljku Banoviću Votki i Filipu Koraću”, navodi Insajder.

Kada je BIA otkrila da je ona zloupotrijebila službeni računar, on je stavljen pod tajnu kontrolu, a svi podaci koje je skidala automatski su “skrinšotovani”.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com