“Tijelo Danke Ilić nikada neće biti pronađeno” - Volim Podgoricu

“Tijelo Danke Ilić nikada neće biti pronađeno”

Advokat Borivoje Borović izjavio je danas da tijelo djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora, koja je nestala 26. marta, nikada neće biti pronađeno.

Borović je agenciji Beta kazao da je pod pritiskom političke vlasti policija odradila istragu “traljavo i neprofesionalno”.

“Ovaj slučaj je policija upropastila jer je javno vodila istragu objavljujući čak i izjave koje su okrivljeni dali na saslušanju. Pogrešno je i što je javnosti i okrivljenima saopšteno da je za to krivično djelo zaprijećena doživotna kazna zatvora. Zatim je u policijskoj stanici preminuo jedan od osumnjičenih, vjerovatno pod torturom. Sada svaki okrivljeni, koji je preživio, može da kaže da mu je pod policijskom torturom iznuđena izjava”, rekao je advokat.

Prema njegovim riječima, ako se dokaže da je Dalibor Dragijević preminuo usljed policijske torture, izjave ostalih okrivljenih koji su priznali zločin ne mogu biti dokaz.

“Ako ne bude ni DNK tragova iz vozila, to će značiti da su od strane političara kontanimirani svi dokazi, koji su brzopleto htjeli da saopšte da je riješen taj slučaj. Policija se prilično izblamirala što ni poslije skoro dva mjeseca nije pronašla tijelo. Očigledno je da nijesu na vrijeme preduzeli kriminalističke i forenzičke radnje, već su se oslanjali na poligraf što je nebitno za tužilačku istragu”, rekao je Borović.

Naglasio je da tijelo djevojčice neće biti pronađeno.

“Tijelo Danke Ilić neće biti pronađeno i istraga će morati da se obustavi, a ova tragedija će biti pretvorena u farsu”, ocijenio je on.

Dodao je da je slučaj Danke Ilić samo jedan u nizu koji policija nije riješila zbog pritiska i miješanja političke vlasti.

“Politički funkcioneri su se umiješali i u istrage ubistva pjevačice Jelene Marjanović i advokata Miše Ognjanovića, saopštavajući poslije nekoliko dana da se zna ko su ubice. U svim tim slučajevima, umjesto da u tajnosti dostavlja dokaze tužilaštvu, policija je sve detalje iz istrage dostavljala pojedinim političarima. Nijedan sudski predmet nije oformljen, a da prethodno nije konsultovan neko od političara da oni procijene kako bi trebalo da se vodi istraga”, kazao je Borović.

Djevojčica Danka Ilić nestala je 26. marta iz porodičnog dvorišta u naselju Banjsko Polje kraj Bora.

Da je djevojčica ubijena, javnosti je saopštio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić 4. aprila.

Zbog sumnje da su malu Danku prvo udarili službenim automobilom, a potom je stavili u vozilo i ubili, uhapšeni su Srđan Janković (50) iz sela Luke i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, zaposleni u JKP “Vodovod” iz Bora.

Njima se na teret stavlja i da su tijelo djevojčice bacili na deponiju.

Dalibor Dragijević i njegov otac Rade uhapšeni su 6. aprila, zbog sumnje da su pomagali Dejanu Dragijeviću da premjesti tijelo djevojčice na, za sada, nepoznatu lokaciju.

Dejan Dragijević je preminuo 7. aprila u policijskoj stanici u Boru, saopštio je MUP Srbije.

U saopštenju je pisalo da je “ljekar mrtvozornik konstatovao prirodnu smrt”.

Tijelo Dragijevića poslato je na Institut za sudsku medicinu u Beogradu, gdje je u obdukcionom nalazu navedeno da su na tijelu pronađeni tragovi povreda i da je smrt nastupila nasilnim putem.

Istragu o nasilnoj smrti Dragijevića sprovodi Sektor unutrašnje kontrole MUP-a.

U međuvremenu u Više javno tužilaštvo u Zaječaru stigli su prvi rezultati DNK vještačenja iz Nacionalnog kriminalističko – tehnološkog centra u kojima nema bioloških tragova djevojčice.

Tijelo Danke Ilić još nije pronađeno.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com