TIRANA NAM POSTALA “PROZOR U SVIJET”: Podgoričanka povratni let do Rima iz Tirane platila 30 eura, iz CG ista destinacija – 230 eura - Volim Podgoricu

TIRANA NAM POSTALA “PROZOR U SVIJET”: Podgoričanka povratni let do Rima iz Tirane platila 30 eura, iz CG ista destinacija – 230 eura

Mlada Podgoričanka (ime poznato redakciji) kupila je povratnu avionsku kartu do Rima iz Tirane za nešto više od 30 eura, dok je cijena avio karte do iste destinacije iz Podgorice čak 230 eura!

Kako je ispričala za VOP, tražila je odlazni let za 28. jun a povratak nekoliko dana kasnije, i kada je dobila informacije, dileme nije bilo.

“Uprkos tome što moram izgubiti dva i po do tri sata u odlasku i toliko u povratku, do aerodroma u Tirani, i potrošiti dodatnih pedesetak eura, razlika u cijeni je tolika da, vjerujem, niko nema dilemu odakle će putovati, osim možda oni koji imaju novca za bacanje”, kaže naša čitatetljka. Dodaje i da je prezadovoljna uslugom na aerodromu u Tirani, a ni put do tamo nije toliko naporan.

RADULOVIĆ: Gledaćemo na Albaniju kao na Monako, a moglo je biti obrnuto

Ova djevojka, koja je tokom školovanja, mnogo putovala, kaže i da je veliki hendikep Crne Gore što nema bolju aviodostupnost.

“To je izuzetno značajno za crnogorski turizam, ali i za naše građane koji bi negdje otputovali. Preskupe karte sprečavaju i jedne i druge. Nedavno sam, takođe iz Tirane letjela za Barselonu po cijeni povratne karte od 50 eura, dok iz naše države nemamo vezu sa Barselonom, odnosno low cost letovi su ukinuti prošle godine a ova linije nije obnovljena”, kaže ona.

Dodaje da mladi u državama gdje je boravila, u Americi i Evropi, putuju mnogo više nego mladi u Crnoj Gori, a jedan od značajnih razloga su i veoma jeftine avio karte. Isto je i sa onima koji  planiraju godišnje odmore.

“Uz avionsku kartu od nekoliko desetina eura – a nekada to bude i svega 10 ili 20 eura – putovanja su veoma dostupna i studentima. Veoma mi je žao da u Crnoj Gori to nije slučaj. Mladi koji puno putuju, upoznaju druge kulture i vide život u drugim državama, imaju potpuno drugačiji pogled na svijet, široke vidike i iskustva koja žele da implementiraju i kod nas”, kaže ova djevojka.

Podsjetimo, preko Međunarodnog aerodroma u Tirani tokom 2023. letjelo je 53 hiljade putnika iz Crne Gore, a do sada u 2024. godini već njih 20 hiljada, koristeći neke od skoro 100 linija koje pruža aerodom.

Inače, Aerodrom u Tirani će ove godine opslužiti oko devet miliona putnika i postati lider u regionu.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com