U školama i vrtićima od septembra novi namještaj - Volim Podgoricu

U školama i vrtićima od septembra novi namještaj

Narednu školsku godinu sve osnovne i srednje škole, kao i vrtići trebalo bi da počnu sa novim inventarom u učionicama, najavila je ministarka prosvjete Anđela Jakšić-Stojanović.

Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore ona je najavila brojne infrastrukturne projekte i poručila da je ovo godina najvećih ulaganja u obrazovnu infrastrukturu.

Od brojnih ulaganja navela je 6,3 miliona za računarsku opremu, podsjetila da će u februaru 2025. biti završena gradnja OŠ “Vladimir Nazor” u Podgorici, kao i tender za rekonstrukciju devet srednjih škola ukupne vrijednosti 5,95 miliona eura, piše RTCG.

Očekuje se da će, kako kaže, do kraja ove nedjelje biti raspisan tender za nabavku namještaj za škole i vrtiće.

“Ako sve bude išlo kako treba u toku ljeta svi vrtići, osnovne i srednje škole će dobiti potpuno novi inventar poslije decenija zastoja u ovoj oblasti”, kazala je ministarka u Skupštini.

Najavila je i nastavak realizacije projekata dogradnje vrtića na Zabjelu i Kotoru, a do kraja aprila se očekuje raspisivanje tendera za odabir projektanta za odabir glavnog projekta za školu u Siti kvartu.

U prvoj polovini godine, najavila je i tender za novu školu na Karabuškom polju. Do kraja godine bi se, kako kaže, moglo očekivati da počnu izgradnja vrtića u Siti kvartu i Beranama.

Ministarka je najavila tendere za brojne druge projekte u obrazovanju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com