Učenici škole “Vasa Pavić” održali dva koncerta u Italiji: Stečeno dragocjeno iskustvo - Volim Podgoricu

Učenici škole “Vasa Pavić” održali dva koncerta u Italiji: Stečeno dragocjeno iskustvo

Učenici Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”, Nađa Grdinić (gitara), Natalija Korać (klavir), Petar Balaban (harmonika) i Petar Vujić (klavir) održali su dva koncerta u italijanskom gradu Kjeti.

“Na poziv Giuliana Mazzoccantea, renomiranog italijanskog pijaniste, profesora i umjetničkog direktora Music & Art International Academy, naši učenici predstavili su se na dva koncerta, održana 3. juna”, saopšteno je iz škole “Vasa Pavić”.

U prijepodnevnim časovima, koncert je održan za učenike srednje škole “Antonelli di Chieti”, uz divnu dobrodošlicu direktorice Marie Assunte Michelangeli.

Drugi koncert je, piše u saopštenju, održan pred mnogobrojnom publikom u prekrasnom Muzeju umjetnosti “Costantino Barbella”.

“Maestro Mazzoccante je publici predstavio naše učenike i školu, te im je zajedno sa direktorkom Asocijacije FIDAPA BPW Italija uručio prigodan poklon kao podršku u njihovom budućem radu. Izuzetno nam je zadovoljstvo što su naši učenici i učenice imali priliku da borave u Italiji i predstave svoj rad i školu. Ovi nastupi nisu samo prilika da pokažu svoj talenat, već i da steknu dragocjeno iskustvo, razvijaju umjetničke vještine i upoznaju se sa međunarodnim kulturnim okruženjem”, poručuju iz škole “Vasa Pavić”.

Takva iskustva doprinose njihovom ličnom i profesionalnom razvoju, otvarajući vrata budućim međunarodnim saradnjama i uspjesima.

“Na ovim koncertima, naši učenici ne samo da unapređuju svoje umjetničke vještine, već i postaju ambasadori naše kulture i škole na međunarodnoj sceni”, zaključak je saopštenja.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com