UPOZORENJE: Kada primite poruku ili mejl od Pošte Crne Gore čiji sadržaj vidite prvi put pozovite 19895 - Volim Podgoricu

UPOZORENJE: Kada primite poruku ili mejl od Pošte Crne Gore čiji sadržaj vidite prvi put pozovite 19895

Nekoliko fišing kampanja (onlajn akcija koje imaju za cilj da prevare korisnika) u posljednje vrijeme bilo je usmjereno ka korisnicima poštanskih usluga. Logotip, ime, web adresa i usluge Pošte Crne Gore samo u prethodnih nekoliko mjeseci zloupotrijebljeni su desetak puta, navode iz ove institucije.

“Kreatori onlajn prevara najčešće koriste SMS poruke, mejlove, Viber”, ističu iz Pošte Crne Gore.

Oni su dali nekoliko opštih informacija i savjeta kako bi se podstakla opreznost.

“Najprije, važno je naglasiti da Pošta Crne Gore u ovom trenutku od svojih korisnika ne zahtijeva onlajn plaćanje i unos bilo kakvih podataka putem mejla, SMS-a niti bilo koje aplikacije za komunikaciju. Onlajn plaćanja platnom karticom, kada je riječ o servisima Pošte Crne Gore, za sada, moguća su za usluge web telegram, web račun, post shop – ovi servisi dostupni su na sajtu Pošte Crne Gore www.postacg.me”, navode.

Kada primite poruku ili mejl od Pošte Crne Gore čiji sadržaj i formu vidite prvi put, a prema ostalim elementima ne možete da utvrdite da li je riječ o onlajn prevari, pozovite 19895.

“Naši operateri su Vam na raspolaganju radnim danima i subotom od 8:00 do 20:00 sati”, ističe Pošta Crne Gore.

Ukoliko od Pošte Crne Gore primite poruku ili mejl sa krupnim pravopisnim greškama, sadržajem u kojem se miješaju pisma ili jezici, najvjerovatnije je riječ o onlajn prevari.

“Bez obzira na to šta je sadržaj, provjerite autentičnost mejla ili poruke pozivom našeg Call centra 19895”, savjetuje Pošta Crne Gore.

Uvijek dobro obratite pažnju na domen koji je naveden u poruci, broj telefona ili mejl adresu pošiljaoca poruke.

“Ukoliko smatrate da su Vaši podaci zloupotrijebljeni, incident možete prijaviti i mejlom na [email protected]”, dodaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com