Večeras otvaranje Barskog ljetopisa - Volim Podgoricu

Večeras otvaranje Barskog ljetopisa

Koncertom All Stars Jazz Ensemble Montenegro večeras će na Ljetnjoj pozornici Doma kulture početi 34. izdanje Barskog ljetopisa. Kuriozitet ovog koncerta biće nastup pijaniste Janka Nilovića, svjetski poznatog kompozitora i muzičkog producenta koji do sada nikad nije nastupio u Crnoj Gori. On će otvoriti veliki koncert All Stars Jazz Ensemble Montenegro, i iste večeri će se pojaviti sa bendom na još nekoliko numera.

All Stars Jazz Ensemble Montenegro sastavljen je od najpoznatijih crnogorskih džez umjetnika koji će prvi put svirati zajedno na jednoj sceni, za potrebe otvaranja festivala Barski ljetopis 2021.

“Umjetnici su nakon skoro dvije teške i neizvjesne godine željni kontakata, bine, instrumenata, interakcije. Koncept jazz otvaranja okupiće džez umjetnike iz Crne Gore svih generacija, a baviti se džezom u Crnoj Gori, samo po sebi jeste hrabar čin, tako da, što se mene tiče, vrijeme je da se za te ljude sazna. Neke od njih
petnaestak, javnost već zna, neke će tek upoznati, ali jedno je sigurno – vrijeme je da se džez scena u Crnoj Gori ponudi široj publici, a Barski ljetopis ove godine upravo to i čini”, kazao je o koncertu selektor muzičkog programa Vladimir Maraš.

Džez muzika posljednjih godina zauzima sve više medijskog prostora u Crnoj Gori, pa tako, iskusni džez umjetnici, ali i oni mlađi, dobijaju sve više prostora i postaju vidljiviji crnogorskoj publici. Iako rasuti po raznim bendovima, svirajući razne žanrove, odlučili su da se okupe i publici ponude nezaboravno i jedinstveno džez iskustvo. All Stars Jazz Ensemble Montenegro izvodiće neke popularne džez melodije, ali i neke autorske kompozicije i aranžmane koje potpisuju crnogorski autori Vladimir Maraš, Šule Jovović i bend Kuhinjazz.

“Ideja o okupljanju svih crnogorskih džez snaga na jednom mjestu izrodiće i neke buduće saradnje, za koje će na festivalu Barski ljetopis uvijek biti mjesta”, siguran je Maraš.

All Stars Jazz Ensemble Montenegro, pored Maraša čine još i Martin Đorđević, Dragan Ivanović, Slaven Ljujić, Novak Mijović, Stefan Pavićević, Dejan Ljujić, Enes Tahirović, Milorad Šule Jovović, Miladin Wes Peruničić, Sanja Raičković, Marko Vlahović, Tina Džankić, Ivana Janković, Ljubiša Paunić Paun.

99 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com