Vuković nije bio u zemlji kada se usvajao urabnistički plan za rušenje Ljubovića

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je kazao da traže alternativno rješenje za gradnju na Ljuboviću, odnosno da se saobraćajnica pomjeri više prema zgradama, da se ne bi rušilo to brdo.

On je kazao da je u vrijeme usvajanja Detaljnog urbanističkog plana za taj dio grada, bio deset hiljada kilometara daleko, odnosno u Americi, gdje se bavio naučnim radom.

 

Gradonačelnik Vuković je istakao da nema investitora sa kojim nisu na sudu, pa tako i sa ovim.

“Tražimo alternativno rješenje. Ako smo prihodovali 1.600.000 eura, onda smo u obavezi da napravimo tu saobraćajnicu. To nije populizam, nego naša obaveza. Tražimo način da se ta ulica primakne zgradama”, kazao je Vuković.

On tvrdi da, iako Ministarstvo ekologije tvrdi da je postoje neriješeni imovinsko-pravni odnosi, to po Zakonu nije bila prepreka da se započne ta investicija.

“U Podgorici ima na desetine zabilježbi restitucije, ako bi tako gledali, onda ne bi dvadeset godina bilo započeto ništa. Po Zakonu ako postoji zabilježba restitucije to nije prepreka da se nešto započne”, kazao je Vuković.

Odbornik Vuković je kazao da se sadašnja Vlada bavi korupcijom i kriminalom i da je zavrnula slavine, a da su u posljednjih dvadeset godina svi tenderi bili namješteni.

Gradonačelnik Vuković je istakao da je Glavni grad najtransparentnija lokalna uprava u crnoj Gori.

“Ako kažete da ja namještam tendere, imaćete priliku da to dokažete. Podsjetiću vas da je jedna odbornica izjavila da je gradonačelnik šakom i kapom namještao tendere. Podnio sam krivičnu prijavu i ta odbornica će ovih dana biti saslušana povodom svojih tvrdnji”, naveo je Vuković.

Odbornici Skupštine Glavnog grada danas raspravljaju o prijedlogu završnog računa Glavnog grada za 2020. godinu, a na dnevnom redu je više od pedeset tačaka.

 
 
 
 
 
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com