ZBCG: Suzana Mugoša isti Saša Sinđelić - Volim Podgoricu

ZBCG: Suzana Mugoša isti Saša Sinđelić

“Današnjim iskazom pred Disciplinskim vijećem Suzana Mugoša je u potpunosti slagala crnogorsku javnost da ima dokaze kako je kupljena ukidajuća presuda u slučaju poznatom kao državni udar, navode iz Zajedno za budužnost Crne Gore.

MUGOŠA: Izjavom da je presuda kupljena nisam počinila prekršaj, to sam saopštila iz svoje kuće – ne na javnom mjestu

Oni ističu da prije dvadesetak dana upravo je Suzana Mugoša na Odboru za politički sistem i pravosuđe tvrdila da je neki ambasador na crnogorskom primorju kupio presudu na Apelacionom sudu.

“Međutim, danas Suzana Mugoša nijednim slovom nije spomenula ime i prezime tog famoznog ambasadora koji je učestvovao u navodnoj kupovini presude, a da bude još gore, nije ponudila nikakav dokaz, već je priznala da ima određene indicije. Ovo je najbolji pokazatelj i kako je sudila u postupku za državni udar, na osnovu političkih indicija i lažnog svjedočkog iskaza Saše Sinđelića i konsultacija sa Vesnlm Medenicom. Tužno je i pogubno za crnogorsko pravosuđe da ovakva osoba i dalje bude sudija Višeg suda, i koalicija ZBCG očekuje da Sudski savjet suspenduje Suzanu Mugošu, a nakon sprovedene istrage u tužilaštvu da je i razriješi sudske funkcije”, ističu iz ZBCG.

Ističu da pošto je Suzana Mugoša saopštila da je već saslušana u tužilaštvu, očekuju od SDT- a da podigne optužni akt protiv nje zbog davanja lažnog svjedočkog iskaza.

“U protivnom, mi ćemo podnijeti prijavu protiv nje, jer je današnjim iskazom pred Disciplinskim vijećem, ne samo unizila sudijsku funkciju, već i počinila krivično djelo. A pošto se Suzana Mugoša sve vrijeme kune u svoju čast i poštenje, pozivamo je da u ime te časti i poštenja, saopšti ime i prezime ambasadora koji je navodno kupio odluku Apelacionog vijeća. U protivnom, biće ista kao i njen svjedok saradnik Saša Sinđelić, jer se sličan sličnom raduje”, navode iz ZBCG.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com