ŽESTOKA KONKURENCIJA: Prodaje se i Gadafijev MAJBAH, evo koja je cijena (VIDEO/FOTO)

"Auto Lajtner" je koštao 961.950 evra, iako kupci koji planiraju izvoz kupea van Holandije mogu da ga odvezu kući za 795.000 evra.

Jedan od najrjeđih “majbahovih” automobila izgrađenih u 21. vijeku prodaje se u Holandiji, a svoje postojanje duguje nekadašnjem predsjedniku Libije Moameru el Gadafiju.

Holandski diler skupocjenih automobila “Auto Lajtner” oglasio je prodaju kupe “majbah 57S kruzeiro”, koji je napravila kompanija Ksenatek, a koji je naručio Gadafi i po čijim željama je modifikovan.

Prodaju dva “majbaha” najavila je i Vlada Crne Gore, a oni su u našu malu državu stigli zahvaljujući predsjedniku Milu Đukanoviću i bivšem premijeru Dušku Markoviću, koji su ih, mimo znanja javnosti, kupili novcem građana. 

Iz Đukanovićevog kabineta je, nakon najave javne licitacije, saopšeno da je blindirani auto za predsjednika nabavljen po procjeni nadležnih službi o njegovoj bezbjednosti.

Blindirani automobili su nabavljeni preko firme “Ljetopis Automotiv”, a još uvijek se ne zna precizno koliko su koštali.

Ipak, zna se da ovo vozilo koje je proizveo Mercedes, spada u najluksuznija i najsigurnija na svijetu, a da je početna cijena “majbaha” bez dodatne opreme oko 350.000 eura. Sa dodatnom opremom “majbah” dostiže cijenu do milion eura, za koliko se trenutno prodaje “majbah” koji je rađen po porudžbini pokojnog libijskog vođe Moamera el Gadafija. 

Taj automobil je završen nakon njegove smrti. 

Nije čudo da je Gadafi poručio upravo “majbah” kada se pogledaju karateristike ove auto zvijeri. Iako je težak šest tona, potrebno je pet sekundi da dostigne brzinu od 100 kilometara na sat. 

Karoserija ovog vozila je poput tenka, i štiti od svih kalibara oružja i ručnih raketnih projektila sa staklo je debelo čak 10 cm. 

Majbah je obezbijeđen i u slučaju nagaznih mina jer ima specijalan pod. Elektronika je najmodernija, ima ometanje radio signala, a “majbah” ima odgovor i na hemijsko oružje. Na očitanu zagađenost vazduha se zatvaju automatski svi otvori. Unutrašnja cirkulacija vazduha može da traje nekoliko sati.

Kakav luksuz nudi ovaj automobil, pogledajte u videu: 

Maksimalna brzina je 210km/h. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Auto Leitner (@autoleitner)

Gadafijev “majbah”, kako se navodi na auto portalu, između ostalog ima točkove od 20 inča, meko zatvarajuća vrata, grijače i masažere sjedišta odvojene frižiderom, sistem klima-uređaja naprijed i pozadi, sistem za zabavu na zadnjim sjedištima…

“Auto Lajtner” je koštao 961.950 evra, iako kupci koji planiraju izvoz kupea van Holandije mogu da ga odvezu kući za 795.000 evra.

V.M.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button