ALTERNATIVA: Janković za “herojstvo” u Turskoj uredno uzeo dnevnice i pisao prekovremene sate, mjesečno trošio i po 500 litara goriva (FOTO) - Volim Podgoricu

ALTERNATIVA: Janković za “herojstvo” u Turskoj uredno uzeo dnevnice i pisao prekovremene sate, mjesečno trošio i po 500 litara goriva (FOTO)

U najtezim momentima za jednu naciju, u momentima kad priroda unistava i odnosi hiljade života, misleći na nedavne razorne zemljotrese u Turskoj, tadašnji prvi čovjek Službe zaštite i spasavanja Goran Jankovic je na nezakonit nacin odveo svoj tim da ucestvuje u akciji spasavanja, tvrde iz Alternative Crna Gora i naglašavaju da je
u tom timu je bio veliki broj časnih i profesionalnih vatrogasaca spasilaca, a bilo je, navode, i onih koji su bez prethodnog iskustva otisli da spasavaju tudje živote, raspolažućii sa znanjem da ne mogu spasiti ni svoj.

VUKOVIĆ: Degutantno je tužiti one koji su pomagali pogođenima u zemljotresu u Turskoj

Injac i Anđušić podnijele krivičnu prijavu SDT-u protiv Jankovića: Vatrogasce u Tursku slao mimo zakona

“Ono sto je strašno je to da su gospodinu Jankovicu bile uredno placene dnevnice, prethodno i uplate od tadašnjeg gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovica u iznosu od 500€, a da je komandir sluzbe tad pisao 180h prekovremenih na mjesečnom nivou što se na direktan način kosi sa zakonom i u najmanju ruku je na moralnok dnu. Zamislite samo moralnu ljestvicu čovjeka koji je odveo nezakonito, uzeo novac prethodno, pisao dnevnice, pisao 180h prekovremenih sati (koje nisu male) i nakon toga sebe proglašavao herojem i ordenovan od istomisljenika!”, navode iz Alternative.
Janković je, objavili su uz priloženu dokumentaciju na svojoj FB stranici, tokom mandata u prosjeku trošio 450-500 litara goriva na mjesečnom nivou za “potrebe službe”.
“Ukoliko ovo vozilo prosječno potroši 15 litara goriva na 100 kilometara (a ne troši ni upola toliko!) dolazimo do računice da se za iznos od 450 litara goriva mjesečno pređe put od 3.000 kilometara. U prosjeku je prelazio 100 kilometara dnevno, u slučaju da uzmemo u obzir da bivši komandir radio svaki dan u mjesecu”, objavila je Alternativa.
Podsjetimo da je gradonačelnica Olivera Injac podnijela krivičnu priijavu protiv Jankovića zbog zloupotreba.

Na ovo je regovao bivši gradonačelnik Ivan Vuković, rekavši da je “degutantno tužiti one koji su pomagali pogođenima u zemljotresu u Turskoj”.

V.M.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com