NOVOSTI: Očekivati brzo potpisivanje Temeljnog ugovora

Sastanak patrijarha Porfirija i crnogorskog premijera Dritana Abazovića izazvao je veliko interesovanje javnosti, a kako “Novosti” saznaju, rezultat bi mogao da bude brzo potpisivanje Temeljnog ugovora između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Patrijarh je naglasio da Srpska crkva poštuje državu u kojoj se nalazi i njene institucije, naglašavajući da je minimum koji očekuje i želi – da svoj život organizuje tako da nikoga ne ugrožava, ali i da uživa prava i slobode propisane zakonima.

” Želim da vam Bog da snage da nosite teret i odgovornost, imajući u vidu napor koji to nosi, naročito na našim prostorima, poručio je patrijarh Abazoviću, “koji je ponovio da ostaje pri svojim ranijim stavovima o Temeljnom ugovoru.

Izrazio je želju da vlada na čijem je čelu stavi tačku na ovo pitanje.

“Nikakva dramatizacija ovog pitanja ne postoji. To je obaveza države i nadam se da će se to završiti na pristojan i lijep način kao što je to bilo sa drugim vjerskim zajednicama. Za rješavanje otvorenih pitanja SPC će u Vladi Crne Gore imati korektnog sagovornika, s ciljem da se priča zaokruži pravedno i u skladu sa zakonom, na obostranu korist države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve ” naveo je premijer Abazović.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com