(VIDEO) AVIONU NA LETU LION – PODGORICA PUKLE GUME “Odjednom smo čuli prasak i kočenje, ne znamo šta se dešava” - Volim Podgoricu

(VIDEO) AVIONU NA LETU LION – PODGORICA PUKLE GUME “Odjednom smo čuli prasak i kočenje, ne znamo šta se dešava”

Na avionu koji je bio na letu Lion – Podgorica, a koji je otkazan zbog, kako su kazali iz kompanije Air Montenegro, jer je ptica udarila u motor aviona, pukle su obje gume na zadnjim točkovima, saznaje Portal Volim Podgoricu.

Radi se o iznajmljenom avionu Airbus 320.

Air Montenegro: Let Lion-Podgorica otkazan zbog udara ptice

Čitalac VOP-a, koji je bio u avionu, a trenutno se nalazi u hotelu u Lionu, poslao nam je fotografije, ali nije mogao da kaže kako su i  kada pukle gume.

U saopštenju koje su iz Air Montenegra dostavili medijima ne pominje se činjenica da su pukle gume već samo da je ptica udarila u motor aviona, te da je to uzrok odlaganja leta.

“Avion je bio pun, oko 150 do 200 putnika, a većina nisu bili crnogorski državljani, već francuski građani koji su imali agencijske aranžmane. Avion je krenuo i odjednom smo čuli snažan prasak, pucanj, i avion je stao”, priča nam čitalac. Dodaje da je većina putnika odustala od puta.

“Većina je odustala, pretpostavljam jer se ne zna ni kada će biti let. Mi koji čekamo smješteni smo u hotel, i smještaj je sasvim u redu, ali ne znamo šta se dešava, niko nam se nije obratio. Kada je avion zakočio, pojavio se pilot i kazao da je ptica uletjela u motor, te da zbog sigurnosti putnika otkazuju let. I od tada ništa ne znamo”, kaže čitalac VOP-a.

Podjestimo, iz Air Montenegra su saopštili da je let otkazan, te da tehničke službe rade na otklanjanju kvara.

“Nakon kontakta aviona sa pticom, posada je prekinula polijetanje i avion je povučen iz saobraćaja. Svim putnicima je obezbijeđen smještaj u hotelu, a tehnička služba je odmah pristupila detaljnoj tehničkoj provjeri vazduhoplova. Bezbijednost i sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena”, saopšteno je iz Air Montenegra.

Udar ptice je, navode oni, uobičajen problem, sa kojim se često suočavamo u avijaciji i nije nepoznanica u ovoj vrsti posla.

“Tehničke službe rade na otklanjanju kvara na avionu, a očekuje se da će avion sjutra biti operativan. Bez obzira na ove otežavajuće okolnosti, sve ostale planirane operativne aktivnosti će biti realizovane, a putnici bezbjedno prevezeni na odredišta uz moguće prebukiranje i manja kašnjenja”, poručili su oni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com