UŽASNA SMRT Valjak pregazio čovjeka na autoputu Beograd Niš! - Volim Podgoricu

UŽASNA SMRT Valjak pregazio čovjeka na autoputu Beograd Niš!

  1. JEZIVA smrt! Živorad J. (60) poginuo je u četvrtak kada je na njega, otpozadi, naletio valjak koji ravna asfalt, težak nekoliko tona, kojim je upravljao Nenad M. (33).
Tragedija se dogodila oko 13 časova, na auto-putu Beograd – Niš, kod isključenja za Mladenovac.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Živorad J. je vozio svoju teget “opel korsu” registarskih tablica BG 481-GB. Kretao se iz pravca Beograda prema Nišu, srednjom trakom. Odjednom, primijetio je da mu je automobil “prokuvao”. Prije nego što je zaustavio svoje vozilo, Živorad J. pokušao je da skrene u krajnju lijevu traku auto-puta, gdje inače nije bilo saobraćaja, jer su u toku radovi na auto-putu.

Vidjevši da neće moći da pomjeri svoj automobil iz srednje trake, Živorad J. je, ne sluteći nesreću, izašao iz vozila.

– Vidio sam da je neki čovjek izašao iz auta i otvorio haubu iz koje se pušilo – kaže jedan od očevidaca. – Onda se sagnuo i nešto pokušavao da popravi. Uopšte nije obraćao pažnju na okolinu, a pretpostavljam zbog toga što je vidio da su radovi na putu, te se nije plašio da će ga “pokupiti” neki automobil.

Trenutak Živoradove nepažnje ili nedovoljno dobra procjena situacije samo minut-dva kasnije, koštala ga je života.

– Iza njega je bio valjak koji ravna asfalt. Radnik koji vozi ovu mašineriju, kretao se naprijed-nazad, vrlo sporo. Ne znam da li on ima obavezu da gleda iza sebe, ali očigledno da nije primijetio da je iza njega čovjek. A ni vlasnik automobila, izgleda, nije dobro procijenio situaciju i to da ga može oboriti valjak – kaže sagovornik “Novosti”.

Radnik, koji vozi valjak za asfaltiranje, inače iz preduzeća “Strabak” koje na toj dionici puta izvodi radove, u trenutku kada se kretao u rikverc, iznenada je osjetio udarac otpozadi. U prvom trenutku, nije ni slutio da je udario – čovjeka. Izašao je iz svog vozila i tek tada vidio tijelo na putu.

Uspaničen, čupajući kosu, radnik je pozvao u pomoć svoje kolege, koji su odmah pozvali i policiju i Hitnu pomoć.

Nažalost, Živorad J. kojem je valjak potpuno prešao preko nogu, gotovo do struka, uslijed ozbiljnih povreda i krvarenja, izdahnuo je na licu mjesta.

Vozač valjka za asfaltiranje dao je izjavu o nemilom događaju na mjestu nesreće, a istraga će pokazati da li će Nenad M. eventualno i zbog čega biti procesuiran u ovom slučaju.

UVIĐAJ TRAJAO TRI I PO SATA

NA mjesto nesreće stiglo je nekoliko patrolnih kola policije, kao i nadležni tužilac i istražni sudija. Uviđaj je trajao više od tri sata, zbog čega je saobraćaj, na ovom dijelu puta, bio znatno usporen, a vozila su se kretala samo jednom, zaustavnom trakom, što je izazvalo ogromne gužve i kolone.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com