ABAZOVIĆ: Članstvo u EU prioritet Vlade, mi samo treba da radimo ono što je do nas

Na panel debati na temu „Kako do ispunjenja obaveza u poglavljima 23 i 24“, potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović kazao da je članstvo u EU prioritet Vlade, te da je na tom putu najvažnije da Crna Gora isporuči rezultare.

“Crna Gora u EU do 2025. godine je jako ambiciozan plan, koji ne zavisi samo od nas već i od volje unutar EU. Mi samo treba da radimo ono što je do nas”, poručio je Abazović i dodao da bi bilo malo arogantno da kaže da možemo biti članica EU do 2025.

“Mislim da mi do 2025. možemo mnogo da uradimo u Poglavljima 23 i 24, a da li će to biti dovoljno… Mi za godinu dana možemo da uradimo jako puno možemo da otvorimo Pandorinu kutiju vezano za vladavinu prava”, poručio je Abazović.

Misli da naša država mora da se maksimalno posveti procesu pristupanja EU, jer kako dodaje, to očekuju i žele i građani.

Na tom putu najvažnije je, kako dodaje Abazović, da isporučimo rezultate. Zakoni, dodaje on, ni do sada nijesu bili loši.

“Mi moramo da isporučimo rezultare i džaba sve ako ne isporučimo rezultate”, poručio je Abazović i dodao da proces EU integracija ne treba da doživimo kao pritisak Brisela jer promjene radimo zbog nas.

“Vlada je masimalno posvećena puta ka EU. Poglavlja 23 i 24 nijesu jedina, ali su najvažnija na tom putu”, kazao je potpredsjednik Vlade.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button