Abazović: Da nas trinaestojulske pobjede inspirišu na putu ka EU - Volim Podgoricu

Abazović: Da nas trinaestojulske pobjede inspirišu na putu ka EU

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović kazao je da 13. jul, Dan državnosti Crne Gore, obilježavamo zbog dva važna istorijska događaja koji umnogome oblikuju crnogorsku državnost i nezavisnost.

Potpredsjednik Abazović je naveo da se danas prisjećamo 13. jula 1878. godine, dana kada je Crna Gora međunarodno priznata na Berlinskom kongresu, u trenutku kada je naša država uvažena članica Alijanse i glavni kandidat za punopravno članstvo u EU.

Prisjećamo se i 13. jula 1941. godine kada je Crna Gora prvim oružanim ustankom u Drugom svjetskom ratu upalila luču slobode u naci-fašizmom porobljenoj Evropi i utrla slobodarski put, dajući primjer svima u borbi za slobodu.

Potpredsjednik Vlade u čestitki dalje navodi da su pred nama danas drugačiji, ali ne manje važni izazovi sa kojima se suočavamo.

,,Posvećeni smo evropskom putu Crne Gore, neophodnim unutrašnjim reformama, postavljanju zdravih osnova i novom pristupu vođenja države, drugačijem odnosu prema javnom dobru, očuvanju antifašističke tradicije kao jezgra multietničke, multivjerske i građanske Crne Gore. U to ime, želim da nas trinaestojulske pobjede inspirišu u ostvarivanju pobjeda koje tek treba da nastupe na našem evropskom putu”, zaključio je potpredsjednik Vlade u svojoj čestitki povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com