Abazović obećao finansijsku pomoć Regionalnom vodovodu - Volim Podgoricu

Abazović obećao finansijsku pomoć Regionalnom vodovodu

Na radnom sastanku, održanom na poziv premijerau tehničkom mandatu Dritana Abazovića kojem su prisustvovali predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje Zoran Lakušić kao i savjetnici Miladin Radović i Saša Radulović, a u ime Ministarstva ekologije, generalni direktor Direktorata za ekologiju Kemal Grbović, razmatrale su se opcije vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja tokom ljetnje turističke sezone 2023. godine, izazvane ekocidom u koritu Morače.

“Predstavnici Regionalnog vodovoda su premijera Abazovića upoznali sa opcijama i njihovim planovima za pripremu predstojeće ljetnje turističke sezone koji se sastoje od: hitne nabavke kontenjerskih postrojenja za tretman vode za piće; izgradnje dopunskog postrojena za tretman vode za piće na lokalitetu “Malo blato”; izgradnje ustave od prirodnog materijala i modelom obezbjeđivanja nedostajućih količina kroz izgrađen sistem sa Bilećkog jezera”, saopšteno je izRegionalnog vodovoda.

Na sastanku je istaknuto kako je za realizaciju ovih mjera i aktivnosti, koje će obezbijediti uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, neophodan nastavak  aktivnosti nadležnih državnih organa na zabrani bilo kakve eksploatacije materijala u zonama sanitarne  zaštite izvorišta Bolje Sestre.

Abazović je ponovio odlučnost ove Vlade da zaštiti vodoizvorište, kao i nivo nulte tolerancije na nedozvoljene aktivnost u zoni zaštite.

“Istovremeno je čestitao rukovodstvu Regionalnog vodovoda na dosadašnjim naporima. Takođe, obećao je finansijsku i drugu podršku ovom Društvu, u kako je ocijenio, realizaciji realnog plana aktivnosti na obezbjeđenju vode za piće za primorje u narednoj turističkoj sezoni. Na sastanku je istaknuto da na teritoriji Crnogorskog primorja turizam generiše cca 25 odsto nacionalnog BDP-a i da uspješno organizovana sezona nema alternativu u obezbijeđivanju ekonomske održivosti Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

Delegacija Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i Ministarstva Ekologije obišla je Deponiju DOO Podgorica i posjetila postrojenje za tretman ocijednih voda, prvo takve vrste u Crnoj Gori

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com