ABAZOVIĆ SA AL KATEBOM: Saudijska Arabija odobrila grant od tri miliona eura za Crnu Goru - Volim Podgoricu

ABAZOVIĆ SA AL KATEBOM: Saudijska Arabija odobrila grant od tri miliona eura za Crnu Goru

Tokom sastanka predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmeda Al Khateeba u Njujorku, bilo je riječi o obostranom interesu za dalje jačanje saradnje između Kraljevine Saudijske Arabije i Crne Gore, navodi se u zajedničkom saopštenju Kabineta predsjednika Vlade i Ministarstva turizma Saudijske Arabije.

ABAZOVIĆ SA MILATOVIĆEM: Sa osmijehom, velikom energijom i trudom borimo se za bolju Crnu Goru

Dvije strane su potvrdile opredijeljenost za unapređenje saradnje u svim oblastima, posebno u turizmu, zdravstvu, obrazovanju i infrastrukturi.

“Ministar Ahmed Al Khateeb je iskazao spremnost i posvećenost Saudijske Arabije da podrži razvojne projekte koji doprinose sadašnjem i budućem razvoju Crne Gore, istakavši, sa tim u vezi, da je Kraljevina Saudijska Arabija odobrila grant od tri miliona američkih dolara za podršku razvoju obrazovnog sektora u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik Vlade je kazao da Crna Gota cijeni podršku Kraljevine, koja će se pozitivno odraziti i na snažniji razvoj sveukupnih bilateralnih odnosa. Crna Gora aktuelni dijalog sa Saudijskom Arabijom o podršci razvojnim projektima, kao i unapređenje saradnje u sektoru turizma, posmatra kao znake daljeg jačanja prijateljskih veza.

“Konstatovano je, takođe, da je Vlada Crne Gore na sjednici zvanično usvojila Informaciju o izborima za organizaciju Svjetske izložbe 2030. godine i pozvala (zadužila) Ministarstvo vanjskih poslova da, shodno odluci Vlade, uputi podršku kandidaturi Kraljevine Saudijske Arabije – Rijada za organizaciju EXPO 2030”, navodi se u saopštenju.

Dvije strane su potvrdile opredijeljenost ka podsticanju zajedničkih aktivnosti na dobrobiti građana i razgovarale o učešću na predstojećem EXPO 2030, na kojem će Crna Gora imati paviljon u okviru kojeg će biti u prilici da svijetu pokaže svoje prirodne ljepote, bogatu istoriju i jedinstveno kultutno-istorijsko nasljeđe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com