Abazović sa ambasadorkom Kosova: Izgradnja puta Plav – Dečani podstaći će razvoj turizma i veću mobilnost ljudi - Volim Podgoricu

Abazović sa ambasadorkom Kosova: Izgradnja puta Plav – Dečani podstaći će razvoj turizma i veću mobilnost ljudi

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović razgovarao je danas sa ambasadorkom Republike Kosovo u Crnoj Gori Arijanom Žerka Hodžom.

“Abazović i ambasadorka Hodža saglasili su se da dvije države baštine izuzetno korektnu i dinamičnu saradnju, o čemu svjedoče brojni sastanci na više nivoa s ciljem konkretizacije projekata od zajedničkog interesa, poput ekonomije, saobraćaja i turizma. U tom kontekstu, tokom današnjeg sastanka posebno je naglašen rad na izgradnji puta Plav – Dečane i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Crne Gore i Kosova”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi de je Abazović informisan da se očekuje sastanak timova na tehničkom nivou, ali i o brojnim drugim infrastrukturnim projektima koji će, pored veće mobilnosti i boljeg povezivanja ljudi, dovesti i do razvoja turizma u tim krajevima.

“Takođe, na današnjem sastanku predsjednik Vlade i ambasadorka Kosova su se saglasili po pitanju realizacije zajedničkog Biznis foruma koji će doprinijeti razvoju i još boljem povezivanju dvije države, kao i unapređenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu”, zaključuje se u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com