Abazović sa predsjednikom Vaterpolo saveza: Vlada će pomagati naše sportiste, vjerujemo u njihove uspjehe - Volim Podgoricu

Abazović sa predsjednikom Vaterpolo saveza: Vlada će pomagati naše sportiste, vjerujemo u njihove uspjehe

Vaterpolo je jedan od sportova u kome uvijek možemo da očekujemo vrhunski rezultat i Vlada Crne Gore je i više nego raspoložena da pomogne Vaterpolo i plivačkom Savezu, ključna je poruka predsjednika Vlade dr Dritana Abazovića sa današnjeg sastanka sa predsjednikom Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Đurom Marićem.

„Vlada je finansijski pomogla i pomagaće i dalje kako sportske saveze tako i klubove jer vjeruje u njihove uspjehe”, kazao je premijer Abazović.

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Đuro Marić je kazao da ih početkom naredne godine čeka nekoliko važnih takmičenja i prvenstava za šta bi im dobrodošla finansijska pomoć.

„Mislim da smo na poslednjem prvenstvu u Japanu pokazali kvalitet i da imamo dobru ekipu sa kojom možemo da postižemo zapažene rezultate. Prvi nam je zadatak da pođemo na Olimpijadu. Imamo u januaru Evropsko prvenstvo u Izraelu, a u februaru Svjetsko prvenstvo u Dohi. Kroz ta dva takmičenja treba da obezbijedimo učešće na Olimpijadi, što ne dovodimo u pitanje. S obzirom na skromni budžet Saveza, uzdamo se u pomoć Vlade”, poručio je Marić.

Zaključeno je da će se u narednom periodu zajedno sa ministrom finansija razmotriti sve mogućnosti adekvatne finansijske podrške VPSCG u susret velikim takmičenjima.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com