ABAZOVIĆ ZA NJUZLUKS: Glavni cilj Vlade borba protiv organizovanog kriminala

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović, u intervjuu za Njuzluks kazao je da je glavni cilj Vlade na čijem je čelu borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Moja Vlada nastoji da se izbori sa kriminalom i korupcijom, i zadovoljan sam postignutim u prethodna četiri mjeseca koliko sam u kabinetu”, kazao je on.

Dodao je da je glavni cilj Crne Gore da se pridruži Evropskoj Uniji, ali da to ne isključuje veoma dobre odnose koje treba ostvariti sa zemljama Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike.

“Mi želimo da ostvarimo dublju saradnju sa svakim. Mi smo u prethodnom periodu otpočeli smo odličnu saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima ali takođe sa Saudijskom Arabijom. Kada govorimo o Maroku, Egiptu i ostalim zemljama u tom regionu, saradnja ide u pravom smjernu. Mi imamo mnogo sličnosti sa Marokom, i u poslednjih nekoliko godina rarazvija se pomak u saradnji na polju turizma”, kazao je između ostalog Abazović.

Govoreći o spoljnopolitičkoj profilaciji Crne Gore, istakao je da je naša zemlja jasno proevropski orjentisana, te da u rusko-ukrajinskom sukobu pratimo politiku sankcija EU.

“Mi smo prihvatili ukrajinske izbjeglice, i trenutno u Crnoj Gori oni čine dva odsto u odnosu na broj stanovnika. Mi smo otvorili vrata izbjeglicama, i sami znamo šta sa sobom nose humanitarne krize. Mi želimo da budemo solidarni i podržimo ljude koji su morali da napuste svoje domove. Oni su dobrodošli. Nismo toliko moćni da im pružimo najbolje uslove, ali mislim da se svi osjećaju sigurno. Molimo se da se nađe rješenje dijalogom između Ukrajine i Rusije, i želimo da vidimo da se stvari vraćaju u normalu. Ali do tad, mi pratimo EU politiku sankcija”, naveo je Abazović.

Na pitanje kako riješiti energetsku krizu, Abazović je istakao da naša zemlja ne zavisi od Ruskog gasa, ali da kao lider partije zelene profilacije smatra da se treba krenuti u proizvidnju električne energije preko solarnih panela.

“Energetska kriza može se riješiti na način proizvodnje električne energije, preko solarnih panerla. Ti potencijali u zemlji koja ima veliki broj sunčanih dana godišnje do sada nijesu iskorišćeni na pravi način”, saopštio je Abazović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com