ABAZOVIĆ: Zabranu ulasku Belivuku ukinuli Baković ili Lazović, neka SDT istipta dalje

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da ne postoji nijedna tabu tema za izvršnu vlast, te da su oni završili njihov dio.

“Grupa oko Belivuka dolazila je u Crnu Goru dok je imala zabranu ulaska, uprkos zabrani, i tada su počinjena monstruouzna krivična djela na našoj teritoriji. Nakon toga smo saznali da su dolazili, da je neko skinuo zabranu i da su navodno imali određene pozive iz Srbije da bi bili praćeni na terotoriji Crne Gore”, rekao je Abazović i dodao da se postavlja logično pitanje: “Ako mi tražimo Svetozara Marovića na sve moguće načine, da ga isporuče Crnoj Gori, i to se ne dešava, ljudi sa takvim kriminalnim bekgraundom, na jedan poziv, bivši menadžment Uprave policije Crne Gore odobrava da ulaze bez ikakvih opterećenja”.

Smatraju, kaže, da je to protivzakonito, zbog čega su podnijele određene procedure prema svima.

“Jasno je ko je naredio skidanje zabrane. Došli smo do dva imena. To su Enes Baković i Zoran Lazović. Neka SDT utvrđuje ko je od njih dvojice to uradio”, rekao je Abazović.

Podsjetimo, policijski rukovodioci Aleksandar Bošković i Saša Đurović uhapšeni su zbog sumnje da su zlopoutrijebili službeni položaj ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru pripadnicima kriminalne grupe, Beograđanima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću krajem prošle godine, a u okviru istog postupka, bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković saslušan je u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO).

Takođe, SDT je, povodom krivične prijave poslanika Marka Milačića, formiralo spise predmeta protiv bišeg šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića, zbog, kako je saopšteno, krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com