Advokatska komora: Nadležni da otkriju i procesuiraju one koji prijete Akoviću - Volim Podgoricu

Advokatska komora: Nadležni da otkriju i procesuiraju one koji prijete Akoviću

Advokatska komora Crna Gore oglasila se povodom informacije da je ugrožena bezbjednost kolege Lazara Akovića, ističući da su, po ko zna koji put, primorani da “najoštrije protestuju i izraze nezadovoljstvo zbog još jednog slučaja ugrožavanja sigurnosti advokata”.

Iz Advokatske komore pozvali su nadležne organe da, u najkraćem roku otkriju, procesuiraju i najstrožije sankcionišu sve izvršioce i eventualne nalogodavce.

“U društvu vladavine prava nedopustivo je da advokatura, kao sastavni dio pravosuđa bude izložena bilo kojoj vrsti napada. Nažalost, ovo je još jedna potvrda da su advokati izloženi svakodnevnim pritiscima i stalnim napadima od strane nasilnih pojedinaca ili grupa”, istakli su u saopštenju.

Posebno ističu da je ovakav “neprimjereni čin u odnosu na kolegu Lazara Akovića istovremeno napad na advokaturu, kao samostalnu i nazevisnu profesiju”.

“Obaveza je svih državnih organa da,u okviru svojih nadležnosti, preduzmu sve mjere i radnje, kako bi advokati bez pritiska i straha za svoj život, nesmetano mogli obavljati advokatsku djelatnost”, zaključuju u saopštenju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com