Adžić: Događaj u Bijelom Polju podsjeća na devedesete

Nakon jučerašnjeg incidenta u Bijelom Polju gdje su vjernici Srpske pravoslavne napali Mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Mihaila istoričar Novak Adžić kaže da ga je jučerašnji događaj podsjetio na devedeste.

“Ono što se desilo u Bijelom Polju, a predstavlja svojevrsnu četničku ekstazu ultradesnih kleronacionalističkih snaga koje se protive ne samo ostvarenju religijskih prava i sloboda, nego i integraciji Crne Gore u NATO i EU, a što je sve u organizaciji SPC i njenih militantnih eksponenata među kojima je bilo i nekih desničarskih političara, pokazuje jedno vrlo negativno stanje u Crnoj Gori koje me nevjerovatno podsjeća na surove devedesete godine kada je bila proganjana sloboda misli, sloboda javnog iskazivanja vjeroispovijesti, sloboda javnog organizovanja i demokratskog iskazivanja vlastitog političkog stava”, kazao je Adžić za radio Antena M.

Taj čin, naglašava on, jasno pokazuje da su destruktivne snage u Crnoj Gori jake.

“I da će one sve uraditi da Crna Gora ne dobije jedan moderan Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Sve to sa cilem da SPC, koja je uzurpatorska i okupatorska ustanova, zadrži ekskluzivni monopolistički status, kako bi na taj način vršila nacionalnu asimilaciju Crnogoraca”, smatra Adžić.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button