Adžić – Onidi: Crna Gora ostaje na putu evropskih integracija - Volim Podgoricu

Adžić – Onidi: Crna Gora ostaje na putu evropskih integracija

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se sa Olivijeom Onidijem, zamjenikom generalnog direktora Generalnog direktorata za migracije i unutrašnje poslove u Evropskoj komisiji, koji je boravio u dvodnevnoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova, kome se zahvalio na dosadašnjoj podršci i saradnji, istakavši da Ministarstvo unutrašnjih poslova uprkos svim trenutnim poteškoćama i nepovoljnim prognozama ispunjava sve svoje ciljeve i obaveze na putu ka članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji.

“Naglasio je da upravo ovaj sastanak šalje snažnu poruku da Crna Gora ispunjava svoje zadatke i ostaje istrajna na putu evropskih integracija”, navodi se u saopštenju.

Onidi je pohvalio izbor novog nacionalnog koordinatora za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma, pranja novca i finansiranja terorizma. Istakao je da je impresioniran učinkom Crne Gore u oblasti pružanja privremene zaštite licima iz ugroženih ratnih područja u Ukrajini, kao i kompletnim načinom na koji su ta lica zbrinuta.

“Podcrtao je značaj produbljivanja saradnje sa Frontex-om kroz potpisivanje novog sporazuma o statusu”, navodi se u saopštenju.

Naglasio je značaj usklađivanja vizne politike Crne Gore sa politikom Evropske unije u toj oblasti, kako bi se izbjegle eventualne zloupotrebe bezviznog režima, i pozdravio stopiranje prijema novih zahtjeva za program ekonomskog državljanstva.

“Istakao je da Crna Gora mora intenzivirati rad u oblasti finansijskih istraga, naglasivši da je u ovom segmentu naročito značajna saradnja sa EUROPOL-om”, ističe se.

Sastanku je prisustvovala i Oana Kristina Popa, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, kao i predstavnici Evropske komisije, Delegacije EU u Crnoj Gori, Frontexa, EUROPOLA i nekoliko država članica Evropske unije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com