Adžić: Situacija povoljnija nego prethodnih dana; Vlada će pomoći pri saniranju nastale štete - Volim Podgoricu

Adžić: Situacija povoljnija nego prethodnih dana; Vlada će pomoći pri saniranju nastale štete

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić obišao je danas zajedno sa v.d. generalnog direktora za zaštitu i spašavanje Miodragom Bešovićem opštine na sjeveru koje su prethodnih dana ugrožene poplavama.

“Pripadnici kako lokalnih tako i državnih službi čine sve da pomognu građanima i spriječe posljedice, poručio je ministar zahvalivši se svima koji su svojim ogromnim naporima doprinijeli da se situacija značajno poboljša”, kazao je Adžić.

On je istakao da je situacija, sada mnogo povoljnija nego prethodnih dana, te kazao da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom.

“Upravo ovakve situacije pokazuju koliko je važno konstantno ulaganje u sistem zaštite i spašavanja jer samo jačanjem kadrovskih i materijalnih kapaciteta možemo ponuditi pravovremen odgovor u cilju kako zaštite građana tako i materijalnih dobara”, rekao je Adžić.

Službenici Direktorata za zaštitu i spašavanje će nastaviti da prate stanje na terenu i u skladu sa situacijom blagovremeno reaguju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com