AFERA “STANOVI” Nurković: Nema argumenata kojim će se potkrijepiti krivična prijava - Volim Podgoricu

AFERA “STANOVI” Nurković: Nema argumenata kojim će se potkrijepiti krivična prijava

Bivši ministar Osman Nurković negirao je krivicu na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu u predmetu o dodjeli stambenih kredita funkcionerima po povlašćenim uslovima, kao i da je kazao da nema ni riječi o krivičnom djelu.

“Radi javnosti želim da istaknem – da li je slučajno što je prva krivična prijava podnešena pred lokalne izbore, je li slučajno da je poslanicima ukinut imunitet pred predsjedničke izbore i da li se ovo slučajno dešava pred parlamentarne izbore. Neka javnost ocijeni to, nemam nikakav komentar”, kazao je on.

Istakao je da nema ni jednog argumenta kojim će se potkrijepiti krivična prijava i dokazati krivično djelo.
“Ne može se dokazani nikakva greška i krivično djelo Komisije. Odluke je donosila Vlada. Mi smo pravili informacije na osnovu kojih je Vlada donosila zaključke i dodjeljivala stanove”, rekao je Nurković.

Saslušanja osumnjičenih u ovom predmetu počela su u ponedjeljak, kada su funkcioneri Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Dragica Sekulić i Suad Numanović negirali izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, koje im je stavljeno na teret. Slučaj vodi tužilac Vukas Radonjić.

Saslušani su i funkcioner Socijaldemokrata (SD) Ivan Brajović, kao i Dražen Miličković, bivši generalni sekretar u Predsjedništvu Crne Gore.

Pomenutim osobama tužilac na teret stavlja da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom odlučivanja o funkcionerskim stanovima i stambenim kreditima od 2016. godine do 2020. godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com