Akcija “Transporter”: Petar Dukić predao se Tužilaštvu BiH, sarađivao sa škaljarcima?

Nakon višednevnog boravka u bjekstvu, osumnjičeni za međunarodni organizovani kriminal i neovlašten promet opojnim drogama, Petar Dukić  (1980.), predao se Tužilaštvu BiH, javlja Avaz.ba. Podsjećamo, Dukić je bio obuhvaćen akcijom “Transporetr” u kojoj su procesuirane i osobe koje se vode kao saradnici škaljarskog klana.

Nakon što se predao,  postupajući tužitelj je naredio lišenje slobode osumnjičenog.

Tužilac iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon što je ispitao osumnjičenog u prisustvu njegovog advokata, uputiće prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.

U prostorijama koje koristi osumnjičeni, prilikom nedavnog provođenja akcije “Transporter”, pronađena je i zaplijenjena velika količina od više od 300 kilograma opojne droge marihuana- skank.

– Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije iz BiH, regiona i zemalja EU, u okviru predmeta kodnog naziva “Transporter” provode obimnu istragu protiv organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za međunarodno krijumčarenje velike količine opojnih droga, kako iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, tako i iz BiH prema zemljama EU- navodi se u saopšenju nadležnih organa BiH.

Podsjećamo, uhapšeni u akciji “Transporeter”, koja je nastavak istražnih radnji u kojima je u julu uhapšen škaljarac Miloš Božović, privedeni su nadležnom Tužilaštvu  RS na saslušanje.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com