AMFILOHIJE: Želimo MIR NA BOŽIĆ, zakon da odlože za poslije praznika koji miri i spaja! - Volim Podgoricu

AMFILOHIJE: Želimo MIR NA BOŽIĆ, zakon da odlože za poslije praznika koji miri i spaja!

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije, nakon razgovora sa premijerom Duškom Markovićem, saopštio je da Mitropolija želi da zakon o slobodi vjeroispovijesti donese kroz dijalog sa crkvom i ostalim vjerskim zajednicama.

On je istakao da neki djelovi zakona svađaju, a ne mire narod, te da se moraju usaglasiti i pozvao da se donošenje zakona odgodi za period poslije Božića.

-Razgovarali smo, mi želimo da Vlada ovakav Prijedlog zakona treba da odloži za period poslije Božića, a ne da se svađamo na Božić koji treba da miri i ujedinjuje, da spaja narode, naveo je Amfilohije novinarima ispred Vlade.

On se zahvalio premijeru na pozivu i poručio da je Marković pokazao da je razuman čovjek.

-Mi želimo ne da se ukine zakon koji je predviđen nego da taj zakon bude donešen kroz dijalog sa crkvom i sa ostalim vjerskim zajednicama. Tog dijaloga do sada nije bilo i mi sada tražimo da se ovako kako je formmulisano mijenjaju neki djelovi toga zakona koji apsolutno ne donose mir nego nespokojstvo i nesreću, prema tome tražimo da se to odgodi za poslije Božića, da se ne svađamo oko Božića, rekao je Amfilohije. On je rekao da je ova crkva bila “državna crkva”, a na pitanje da li je to “crnogorska” crkva rekao je da jeste.

Amfilohije je, nakon razgovora sa Markovićem, došao kod okupljenih građana i sveštensta na mostu Blaža Jovanovića i prenio im o čemu je razgovarao sa predsjednikom Vlade.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com