ANB nezakonito pratio Amfilohija, Krivokapića, Mandića, Kneževića, Bečića…

Na konferenciji za novinare šef Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić, kazao je da su Dejan Peruničić i Srđa Pavićević nezakonito snimali i pratili više osoba.

Radonjić je objasnio da su postupali po prijavi v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o nezakonitom postupanju prethodne garniture tajne policije.

Radonjić je rekao da se Peruničić i Pavićević  sumnjiče da su nezakonito pratili  pokojnog mitropolita Amfilohija Radovića, sadašnjeg premijera Zdravka Krivokapića, llidere Demokratskog fronta Andriju Mandića i Milana Kneževića, predsjednika Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića, funkcionera DF-a Slavena Radunovića, člana Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića, predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, šefa Poslaničkog kluba Demokrata Borisa Bogdanovića, poslanika DF-a Mila Božovića, predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, članicu Demokrata Nevenku Bošković Ćirović, i novinara TV Vijesti Petra Komnenića bez pisanog naloga.

“Postupali smo po prijavi v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića koji je dostavio dokaze o  postupanju prethodne garniture tajne policije. Peruničić i S. P. su juče saslušani u svojstvu osumnjičenih”, rekao je on.

Glavni specijalni tužilac Milovoje Katnić potvrdio je da su oni postupali bez naredbe.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button