AUTOBUSKA NESREĆA NA OBZOVICI: Stradao državljanin Velike Britanije, druga žrtva neidentifikovana - Volim Podgoricu

AUTOBUSKA NESREĆA NA OBZOVICI: Stradao državljanin Velike Britanije, druga žrtva neidentifikovana

Dvije osobe stradale su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Cetinje – Budva kada je došlo do slijetanja autobusa firme “Papović” sa kolovoza u provaliju dugu 15 metara. U autobusu je bilo 27 putnika. Iz KCCG saopštili su da su četiri osobe vitalno ugrožene, i nakon zbrinjavanja transportovane u KCCG. Elevator koji je stigao iz Podgorice izvukao je autobus iz provalije. Iz podgoričke Službe zaštite i spašavanja saopštili su Portalu RTCG da ispod autobusa nije pronađeno više tijela, kako se ranije strahovalo. Kako je dežurna tužiteljka Anđa Radovanović saopštila, jedno poginulo lice je državljanin Velike Britanije, a druga ženska osoba je neidentifikovana.

Dežurna državna tužiteljka Anđela Radovanović saopštila je da je na lice mjesta izašla sa vještacima mašinske i saobraćajne struke.

“Utvrdili smo da je povrijeđenih 22 lica, devet je prebačeno u KCCG, dva su smrtno stradala. Vozač je trenutno u OB Cetinje nakon čega će biti prebačen u KCCG zbog zadobijenih povreda”, kazala je Radovanovićeva.

Dodaje da preliminarni podaci pokazuju da nije bilo kontaklta sa drugim vozilom.

“Jedno lice je strani državljanin Velike Britanije, a drugo lice je žensko lice za koje nijesmo otkrili identitet”, saopštila je tužiteljka.

Šef operative Službe zaštite i spasavanja Cetinje Marko Popović kazao je medijima da su poziv dobili oko 12: 11 minuta.

“Na lice mjesta izašle su dvije posade sa devet ljudi. Animirana je cijela služba. Zatražilii smo pomoć od kolega iz Budve i Cetinja. Na terenu je bilo 24 vatrogasca”, rekao je Popović.

Dodao je da je 17 osoba povrijeđeno i dovedeno je u cetinjsku bolnicu, sedmoro osoba je bez povreda, jedna osoba prevezena je u KCCG a dvije osobe su poginule.

“To su brojke za sada. Čeka se elevator iz Podgorice da podigne autobus da vidimo ima li tijela ispod”, saopštio je Popović.

Autobusom je upravljao Nikšićanin N.S., a kartu od Nikšića do Kotora jutros su kupile četiri osobe. Vozač je hospitalizovan, a od njega će biti uzeta izjava o okolnostima nesreće. Kako saznajemo, ne isključuje se ni mogućnost da bude lišen slobode.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com