Autobuski prevoznici odložili prekid prevoza na nedjelju dana

Autobuski prevoznici Haris Alivodić i Janko Bulatović odustali su od namjere da obustave prevoz putnika u prigradskom prevozu jer im je na sastanku sa Lazarelom Kalezić, sekretarkom za saobraćaj, saopšteno da se traži način da im se pomogne da prevaziđu finansijsku krizu. Obustavu prigradskog prevoza i smanjenje broja polazaka na gradskim linijama Alivodić je najavio prije dva dana zbog velikih finansijskih troškova koje trpe zbog novog povećanja cijena goriva. Međutim, od te namjere je odustao nakon sastanka sa sekretarkom iako im iz Grada nije ponuđeno privremeno rješenje za rješavanje problema, već samo najava da će dopis za pomoć uputiti Vladi. Podgoričani će, kako navodi Alivodić, biti sigurni da prevoz u prigradskom prevozu neće biti ukinut a ni cijene povećane do utorka, 28. juna za kada je zakazan novi sastanak, piše Dan.

” Iz Glavnog grada nam je saopšteno da će Vladi uputiti dopis kako bi se našlo trajnije rješenje jer ovo prevazilazi uslove poslovanja. Znam da moraju da hitno da reaguju jer se nama ne piše dobro. Sada idemo restriktivno zbog ljetnjih raspusta i nadamo se da će taj minus biti minimalan. Ovo je osnovna djelatnost kojom se bavim preko 25 godina pa mi nije do prekidanja bilo kakvih linija, niti bih rado poskupio kartu a da nema uslova za to. Na sastanku nam je saopšteno da će dopis Vladi uputiti odmah, nikakvu privremeno rješenja za sada nam nije ponuđeno, razmatra se način kako da nam se pomogne. Najzadovoljniji bi bio kada bi neko došao sa čarobnim štapićem jer je situacija katrofalna, ali moramo da vidimo neki način, neki model tako da prevaziđemo situaciju ” poručio je Alivodić.

Direktor BLT-a Janko Bulatović saopštio je da promjena cijena u gradskom prevozu neće biti ali i da neće obustavljati prevoz.

“Saopšteno nam je da će Glavni grad pomoći onoliko koliko je u njihovoj moći i uputiti Vladi zahtjev da će tražiti od njih pomoć. Čućemo mišljenje predstavnika Vlade po ovom pitanju ” naveo je Bulatović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com