BAJDEN ČESTITAO MILATOVIĆU: Radujem se unapređivanju bliske saradnje naše dvije države - Volim Podgoricu

BAJDEN ČESTITAO MILATOVIĆU: Radujem se unapređivanju bliske saradnje naše dvije države

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Džozef Bajden, uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore, Jakovu Milatoviću.

Čestitku prenosimo integralno:

“Dragi novoizabrani predsjedniče,

Čestitam Vam na izboru za predsjednika Crne Gore. Radujem se unapređivanju bliske saradnje naše dvije države, podršci Crnoj Gori na njenom putu integracije u Evropsku Uniju, i proširenju naših sigurnosnih i ekonomskih veza.

Preuzimate dužnost u trenutku velikih izazova, kada je surovi rat Rusije na Ukrajinu uzdrmao mir u Evropi. Posvećenost Crne Gore u pružanju humanitarne i bezbjednosne pomoći Ukrajini, javna osuda ruske agresije i usklađenost sa sankcijama EU ka Rusiji, kao i prihvatanje izbjeglica iz Ukrajine predstavljaju model solidarnosti i regionalnog liderstva.

Doprinos Crne Gore u osnaživanju istočnog boka NATO-a pokazuje posvećenost Vaše zemlje našem Savezu. Nastavak naše saradnje u susret izazovima koji su pred nama, osnaživanje veza između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, zajedno sa NATO saveznicima i evropskim partnerima je značajnije nego ikada do sada.

Izbori u Crnoj Gori su još jednom pokazali da Vaši građani žele ulazak Crne Gore u Evropsku Uniju kako bi obezbijedili bolju budućnost za svoju zemlju. Ohrabrujem Vas da iskoristite ovaj trenutak kako biste ubrzali usvajanje i sprovođenje reformi neophodnih za članstvo u EU.

Sjedinjene Američke Države će nastaviti da blisko sarađuju sa vama dok idete naprijed ka dostizanju ovog važnog cilja, i istovremeno jačate multietničku demokratiju. Spremni smo da pružimo podršku u jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i produbljivanju regionalne ekonomske i energetske saradnje.

Radujem se nastavku bliskog partnerstva naše dvije države tokom Vašeg mandata i želim Vam sve najbolje sada kada preuzimate nove liderske obaveze.”

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com