BARDIĆ: Prijetnje učinile da se u svojoj državi osjećam nesigurno, ugroženo i nezaštićeno - Volim Podgoricu

BARDIĆ: Prijetnje učinile da se u svojoj državi osjećam nesigurno, ugroženo i nezaštićeno

Potpredsjednici Foruma žena Socijaldemokrata Crne Gore Stanislavi Tanji Bardić juče su na Tviteru upućene prijetnje smrću, kao i uvrede na osnovu nacionalne, etničke i vjerske pripadnosti, povodom kojih je dala izjavu u Odjeljenju bezbjednosti u Baru.

Bardić je na svom nalogu na Tviteru objavila fotografiju dijela popisnog listića koji joj je kao građanki ostavljen od strane popisivača 2011. godine uz komentar: “Popis 2011. Ništa se ovđe mijenjati neće, 2023. godina”.

Objava je izazvala niz komentara sa nepoznatih naloga u kojima su Bardić upućene uvrede na osnovu nacionalne, vjerske i etničke pripadnosti, kao i prijetnja smrću, uz objavu funkcije na kojoj se trenutno nalazi.

Bardić je istakla da navedene prijetnje čine da se u sopstvenoj državi osjeća nesigurno, ugroženo i nezaštićeno, te je pozvala nadležne organe da zaštite nju i njenu porodicu, kao i da u što kraćem roku izvršioce pronađu i privedu pravdi.

“Cijenim da je urgentno postupanje u ovom, ali i sličnim slučajevima koji targetiraju žene na javnim funkcijama, neophodno radi kreiranja što sigurnijeg ambijenta za politički aktivizam žena, koji samo pravovremena reakcija institucija može ohrabriti”, zaključila je Bardić.

Podsjećamo, ranije danas je povodom ovog slučaja reagovao predsjednik OO SD Bar i poslanik Branislav Bane Nenezić, koji je izrazio zabrinutost povodom prijetnji upućenih Bardić i pozvao nadležne institucije da reaguju, kao i predsjednica Foruma žena SD-a Ivana Raščanin-Radičević.

Stanislava Tanja Bardić nalazi se na poziciji menadžerke Opštine Bar.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com