BEČIĆ: Crna Gora ostaje privržena vrijednostima slobode i antifašizma - Volim Podgoricu

BEČIĆ: Crna Gora ostaje privržena vrijednostima slobode i antifašizma

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa Nj.E. Jahelom Vilanom, ambasadorom Izraela u Crnoj Gori.

Čestitavši ambasadoru stupanje na dužnost, predsjednik Bečić osvrnuo se na bogato diplomatsko iskustvo ambasadora i izrazio očekivanje da će zajednički doprinijeti produbljivanju odnosa dvije prijateljske države. Ovom prilikom, on je podsjetio na važnost postojanja jevrejske zajednice u crnogorskom društvu, ističući da Crna Gora ostaje privržena vrijednostima slobode i antifašizma.

Sastanak je bio prilika da predsjednik Skupštine upozna sagovornika sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji u kontekstu tranzicije vlasti.

Konstatujući da ima čast da bude diplomata u Crnoj Gori, ambasador Vilan je naglasio da će se posvetiti afirmisanju međudržavnih odnosa, te da potencijale razvoja saradnje posebno detektuje u ekonomiji, prevashodno u sektoru turizma.

Sagovornici su obostrano izrazili očekivanje da će doprinijeti snaženju veza Crne Gore i Izraela, u čemu će posebnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Knesetom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com