BEČIĆ: Crna Gora posvećena temeljnim vrijednostima Ujedinjenih nacija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se sa novoimenovanim rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori, Peterom Lundbergom, i tom prilikom istakao da je naša zemlja posvećena temeljnim vrijednostima Ujedinjenih nacija.

Čestitajući novoimenovanom koordinatoru, Bečić je iskazao zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom saradnjom između Skupštine Crne Gore i sistema UN-a.
On je istakao privrženost Crne Gore temeljnim UN vrijednostima i naglasio da Crna Gora ostaje posvećena multilateralizmu, otvorenoj saradnji i snaženju partnerstva sa UN-om.

Akcentujući važnost saradnje sa nadležnim skupštinskim radnim tijelima, Bečić je iznio punu spremnost da nastave dobru praksu i tokom mandata novoimenovanog koordinatora.

Bečić je podsjetio da će raditi na vraćanju dječijeg dodatka, kao i da se to pitanje treba sistemski urediti, zajedno sa obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola.

Rezidentni koordinator UN-a zahvalio je predsjedniku Skupštine na iskazanoj spremnosti unapređenja saradnje sa sistemom UN u zemlji, naročito kada je riječ o jačanju inkluzivnosti rada Parlamenta i nadležnih skupštinskih radnih tijela.

“Rad parlamenta je opredjeljujuće važan za unapređenje demokratskih procesa u zemlji a da bi to bilo moguće kritično je važno da rad parlamenta bude inkluzivan, posebno kada je riječ o političkom učešću žena, ali i o većem angažovanju ranjivih grupa”, kazao je Lundberg izražavajući očekivanje da će Parlament nastaviti i dodatno ojačati podršku sprovođenju Agende održivog razvoja do 2030. godine utemeljene u principu da niko ne bude izostavljen.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button