Bečić prisustvovao svečanoj dodjeli priznanja najuspješnijim sportistima i nacionalnim sportskim selekcijama

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prisustvovao je svečanoj dodjeli priznanja najuspješnijim sportistima i nacionalnim sportskim selekcijama u 2021. godini koja je održana danas u Vili Gorica.

Za najbolju sportistkinju Crne Gore u 2021. godini, odlukom Upravnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta, proglašena je Marija Vuković.

Predsjednik crnogorskog Parlamenta uputio joj je čestitke povodom ovog izbora.

„Raduje me što je crnogorska javnost prepoznala tvoj uloženi trud i na ovaj način se zahvalila na izvanrednim igrama, krunisanim ovom, siguran sam najdražom nagradom”, istakao je Bečić.

Naša atletičarka je ljetos, na Olimpijskim igrama u Tokiju, imala četvrti rezultat u finalu skoka uvis sa preskočenih 196 centimetara, a zauzela je deveto mjesto zbog većeg broja pokušaja, što je i najznačajniji rezultat u istoriji crnogorske atletike.

Osim toga, Marija je ove godine osvojila zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u dvorani u Istanbulu i Balkanskom prvenstvu na otvorenom u Smederevu, a zlatna je bila i na prvenstvu Malih zemalja Evrope u San Marinu.

Trijumfovala je na mitinzima u Atini, a kao sedmoplasirana završila je nastup na Evropskom prvenstvu u dvorani.

Na svečanosti u organizaciji COK-a uručene su nagrade i najboljim mladim sportistkinjama bokserki Bojani Gojković i karatistkinji Mileni Jovanović, kao i najboljim mladim sportistima vaterpolisti Miroslavu Perkoviću i bokseru Petru Liješeviću.

Najbolji nacionalni timovi su vaterpolo i ženska rukometna reprezentacija.

COK je po prvi put dodijelio posebne nagrade za izuzetnu promociju Crne Gore i crnogorskog sporta, koje su dobili Nikola Vučević, Stevan Jovetić i Stefan Savić.

Priznanje za zaslužnog sportskog radnika pripalo je Draganu Drobnjaku.

Nagrade najuspješnijem sportistima Crne Gore za 2021. godinu, uručili su predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, potpredsjednik Boro Mračević i v.d. generalnog sekretara COK-a Igor Vušurović.

Tokom svečane ceremonije uručivanja nagrada, prikazan je kratak film o crnogorskim sportistima.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com