BEČIĆ: Rješenje za formiranje vlade leži u pronalasku zajedničkog jezika između Spajića i Milatovića - Volim Podgoricu

BEČIĆ: Rješenje za formiranje vlade leži u pronalasku zajedničkog jezika između Spajića i Milatovića

Rješenje za formiranje vlade leži u pronalasku zajedničkog jezika između mandatara i predsjednika države, odnosno predsjednika i zamjenika predsjendika PES-a, kazao je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić tokom današnjeg susreta sa novoimenovanom Ambasadorkom Velike Britanije u Podgorici Don Meken.

Poželivši novoj ambasadorki srdačnu dobrodošlicu, Bečić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom saradnjom sa Britanskom ambasadom.

Upoznavši novoimenovanu ambasadorku sa programskim načelima i istorijatom, iz Demokrata je saopšteno da Bečić je još jednom potvrdio snažnu privrženost vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije kao i “nedvosmislen spoljno-politički kurs partije”, koji se temelji, kako je kazao, na “jačanju evropskog i evroatlanskog puta zemlje”.

“Demokrate predstavljaju političku partiju koja vrši vlast u 80 odsto opština u Crnoj Gori, koja podstiče uključivanje mladih i žena, i koja je, iznad svega, partija građanskog karaktera koja promoviše multikulturalnost i pluralizam”, kazao je Bečić tokom sastanka.

Iz Partije navode da Bečić je ukazao i na činjenicu da su mandati i funkcije prolazni, te da je podvukao da ključni stub Demokrataje nezavisnost od neformalnih centara moći, što je, kako je kazao, “osnovna crta koja razlikuje ovu partiju i čini je prepoznatljivom na crnogorskoj političkoj sceni”.

U svijetlu aktuelne političke situacije u zemlji, Bečić je ocijenio da ga raduje što je i PES jasno saopštio da izbor nove vlasti ne može zavisti od glasa poslanika sa liste koju je vodio DPS.

“Dok sa druge strane zabrinjava i usporava sam proces činjenica da imamo očito različite vizije unutar PES u odnosu na način formiranja vlasti”, kazao je Bečić dodajući da smatra da rješenje za formiranje vlade “leži u pronalasku zajedničkog jezika između mandatara i predsjednika države”, odnosno predsjednika i zamjenika predsjendika PES-a.

Stoga, od svih činilaca koji zagovaraju snažnu, građansku, evropsku i evroatlantsku Crnu Goru, kao i od onih koji teže funkcionalnosti institucija i socijalno-ekonomskom osnaženju građana, Bečić očekuje da budu “stubovi konstruktivnih rješenja, a ne generatori problema”.

Novoimenovana britanska ambasadorka Meken je izrazila zahvalnost na srdačnoj dobrodošlici, istakavši važnost jačanja institucionalnih kapaciteta Crne Gore i vladavine prava.

“Ujedinjeno Kraljevstvo ostaje posvećeno crnogorskoj evropskoj budućnosti”, kazala je Meken.

Ambasadorka Meken je izrazila nadu da će Vlada biti uskoro formirana, čime bi se, kako je istakla, ubrzao proces neophodnih reformi i poboljšao kvalitet života građana Crne Gore.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com