Belivuk pod istragom za još dva ubistva

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije (TOK) proširilo je istragu protiv grupe Veljka Belivuka za još dva ubistva koja su počinjena u Srbiji, a kako nezvanično saznaje portal Nova.rs, u pitanju su likvidacije jednog od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz Ljubomira Markovića Kiće, kao i označenog pripadnika razbojničke bande Pink Panter Aleksandra Šarca.

Takođe, TOK u saradnji sa grčkim istražnim organima, ispituje povezanost Belivukove grupe sa likvidacijama dvojice “škaljaraca” Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, ali još nije poznato da li će se istraga proširiti i na ova dva ubistva.

Kako saznaje Nova, TOK je zasad proširio istragu za dva ubistva počinjena na teritoriji Srbije, dok još uvijek nije sigurno da li će grupa biti osumnjičena i za likvidacije u Atini.

“U toku je komunikacija sa grčkim istražnim organima, razmjenjuju se informacije o prikupljenim dokazima i naše i njihove policije, i zasad nije još sigurno da će istraga proširena i u tom pravcu. Sa druge strane, pored pet ubistava za koje je Belivukov klan već optužen, proširenom istragom biće obuhvaćena još dva i to – Kiće Markovića i Aleksandra Šarca”, kazao je za portal Nova.rs dobro obaviješten izvor.

Ljubomir Kića Marković izrešetan je u novembru 2019. u Ulici Grčića Milenka na Pašinom brdu, u trenutku kada se vraćao sa treninga. Njemu je nepoznati napadač prišao na sred ulice i u prisustvu brojnih svjedoka ispalio rafal iz automatskog oružja.

Godinu dana kasnije, u garaži TC Ušće na Novom Beogradu, označeni pripadnik razbojničke bande Pink Panter Aleksandar Šarac ubijen je u trenutku kada je izlazio iz svog automobila. Šarac je više puta uspio da preživi atentat, a posljednji put, prema zvaničnim frezultatima istrage, plaćeni ubica Čaba Der greškom je ubio njegovog zeta pred njihovom zajedničkom porodičnom kućom na Banovom brdu.

(Nova.rs)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com